Domaće tijesto za pitu tako je brzo i jednostavno za pripremiti, a puno je ukusnije od tijesta za pitu kupljenog u trgovini. Naučite kako napraviti domaće tijesto za pitu te ga počnite koristiti u svim svojim receptima koji zahtijevaju ukusno tijesto za pitu.
Sastojci za tijesto za pitu:
- 170 grama hladnog maslaca
- 70 ml hladne vode
- Prstohvat soli
- 240 grama brašna
Pomoću procesora za hranu , opremljenog metalnom oštricom, dodajte brašno i sol u zdjelu, zatim dodajte polovicu maslaca narezanog na kockice i miksajte dok se maslac ne upije, zatim dodajte preostali maslac i promiješajte dva ili tri puta da se sjedini, dodajte hladnu vodu i promiješajte četiri ili pet puta dok se tijesto ne sjedini u kuglu. Na lagano pobrašnjenu površinu stavite tijesto za pitu i lagano premijesite otprilike 10 puta. Lagano pobrašnjenim valjkom za tijesto razvaljajte u pravokutnik veličine otprilike 30 x 45 centimetara.
Presavijte tijesto, zatim preklopite na pola, zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1–2 sata. Ovo tijesto za pitu je gotovo te ga možete iskoristiti odmah ili ga zamrznuti do 2 mjeseca.