Hrana i piće
Kulinarstvo

Kako pripremiti domaće prhko tijesto za pitu?

Kako pripremiti domaće prhko tijesto za pitu?
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Tijesto za pitu mora biti prhko i lagano. Donosimo provjereni recept kako napraviti prhko tijesto za pitu.

Domaće tijesto za pitu tako je brzo i jednostavno za pripremiti, a puno je ukusnije od tijesta za pitu kupljenog u trgovini. Naučite kako napraviti domaće tijesto za pitu te ga počnite koristiti u svim svojim receptima koji zahtijevaju ukusno tijesto za pitu.

Sastojci za tijesto za pitu:

170 grama hladnog maslaca

70 ml hladne vode

Prstohvat soli

240 grama brašna

Pomoću procesora za hranu , opremljenog metalnom oštricom, dodajte brašno i sol u zdjelu, zatim dodajte polovicu maslaca narezanog na kockice i miksajte dok se maslac ne upije, zatim dodajte preostali maslac i promiješajte dva ili tri puta da se sjedini, dodajte hladnu vodu i promiješajte četiri ili pet puta dok se tijesto ne sjedini u kuglu. Na lagano pobrašnjenu površinu stavite tijesto za pitu i lagano premijesite otprilike 10 puta. Lagano pobrašnjenim valjkom za tijesto razvaljajte u pravokutnik veličine otprilike 30 x 45 centimetara.

Presavijte tijesto, zatim preklopite na pola, zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1–2 sata. Ovo tijesto za pitu je gotovo te ga možete iskoristiti odmah ili ga zamrznuti do 2 mjeseca.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx