Recept za pizzu

Koja je tajna dobrog tijesta za pizzu?

Koja je tajna dobrog tijesta? Tajna dobrog tijesta za pizzu preduvjet je za savršeno tijesto za pizzu!

dizano-tijesto.jpg
Foto: Pixabay

Tajna dobrog tijesta za pizzu je zapravo u našem receptu za pizzu. Saznajte koja je tajna dobrog tijesta za pizzu.

Sastojci za tijesto za pizzu:

  • 120 g + 1 žlica tople vode
  • vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 3 šalice brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica maslinovog ulja

Koja je tajna dobrog tijesta za pizzu?

Zagrijte vodu, cisto da bude topla. Pospite 2 žličice aktivnog suhog kvasca po vodi. Zatim kvasac pospite 1 žličicom šećera. Ostavite da odstoji dok se voda ne zapjeni. Ako se ne pjeni kao na gornjoj slici, ispustite vodu i počnite ispočetka.

U zdjelu miksera dodajte tri šalice višenamjenskog brašna i sol. Pulsirajte nekoliko sekundi da se sol ravnomjerno rasporedi. Dok mikser radi, dodajte ulje. Zatim dodajte kombinaciju vode s kvascem dok procesor hrane još radi dok se ne formira kugla tijesta.

Poprskajte veliku zdjelu sprejom za kuhanje. Stavite kuglu tijesta i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se udvostruči, otprilike sat do sat i pol. Razdvojite tijesto da dobijete dvije kuglice za dvije kore za pizzu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Razvaljajte tijesto za pizzu i stavite na kamen za pizzu ili lim za pečenje pizze, dodajte umak za pizzu, svoje omiljene nadjeve i pecite 20 do 25 minuta. sada znate koja je tajna dobrog tijesta za pizzu.