Hrana i piće
Recept za pizzu

Koja je tajna dobrog tijesta za pizzu?

Koja je tajna dobrog tijesta za pizzu?
Koja je tajna dobrog tijesta? Tajna dobrog tijesta za pizzu preduvjet je za savršeno tijesto za pizzu!

Tajna dobrog tijesta za pizzu je zapravo u našem receptu za pizzu. Saznajte koja je tajna dobrog tijesta za pizzu.

Sastojci za tijesto za pizzu:

120 g + 1 žlica tople vode

vrećica suhog kvasca

1 žličica šećera

3 šalice brašna

1 žličica soli

1 žlica maslinovog ulja

Koja je tajna dobrog tijesta za pizzu?

Zagrijte vodu, cisto da bude topla. Pospite 2 žličice aktivnog suhog kvasca po vodi. Zatim kvasac pospite 1 žličicom šećera. Ostavite da odstoji dok se voda ne zapjeni. Ako se ne pjeni kao na gornjoj slici, ispustite vodu i počnite ispočetka.

U zdjelu miksera dodajte tri šalice višenamjenskog brašna i sol. Pulsirajte nekoliko sekundi da se sol ravnomjerno rasporedi. Dok mikser radi, dodajte ulje. Zatim dodajte kombinaciju vode s kvascem dok procesor hrane još radi dok se ne formira kugla tijesta.

Poprskajte veliku zdjelu sprejom za kuhanje. Stavite kuglu tijesta i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se udvostruči, otprilike sat do sat i pol. Razdvojite tijesto da dobijete dvije kuglice za dvije kore za pizzu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Razvaljajte tijesto za pizzu i stavite na kamen za pizzu ili lim za pečenje pizze, dodajte umak za pizzu, svoje omiljene nadjeve i pecite 20 do 25 minuta. sada znate koja je tajna dobrog tijesta za pizzu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx