Ricotta pizza je jedna od najkremastijih vrsta pizza koju možete pripremiti. Ova mješavina triju sireva daje ovom receptu za pizzu ugodnu teksturu. Intenzivan ukus sa slatkim medom i paprenim travama čine ricotta pizzu jednom od najukusnijih vrsta pizza.
Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za ricotta pizzu su:
- 1 kuglica tijesta za pizzu
- 60 grama ricotta sira
- Sol i svježe mljeveni crni papar
- Pola režnja češnjaka
- 50 grama naribanog mozzarella sira
- 30 grama nasjeckanog parmezana
- 1 šaka srca artičoka
- 1 šaka svježih listova bosiljka
- 1 žličica meda
Kada pripremate ovaj recept za ricotta pizzu najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Nakon toga nasjeckajte češnjak. U maloj zdjeli pomiješajte ricottu s soli, svježe mljevenom paprikom i mljevenim češnjakom. Sa srca artičoke skinite listove i nasjeckajte ih. Kad je pećnica zagrijana, razvucite tijesto u krug. Začinjenu ricottu rasporedite po tijestu. Na vrh stavite sir mozzarella, parmezan, srca artičoke i pospite solju po ukusu. Stavite pizzu u pećnicu i pecite pizzu dok sir i korica lijepo ne porumene, oko 5 do 7 minuta u pećnici. Ovaj recept za ricotta pizzu je gotov i pizza je spremna za posluživanje. Pizzu pospite natrganim listovima bosiljka i sa malo meda.