Kuharica

Kako se priprema ukusna quesadilla sa sirom?

Quesadilla sa sirom izvrstan je izbor za ukusnu i zabavnu obiteljsku večeru. Donosimo ukusan i jednostavan recept za quesadille sa sirom.

quesadilla-sa-sirom.jpg
Foto: Pixabay

Djeca i odrasli vole quesadille pečene u pećnici jer su brze za pripremu i ukusne za jelo. Quesadille su toliko popularne iz jednog razloga, a to je mogućnost prilagodbe recepta. Quesadilla se može pripremiti sa mnoštvom sastojaka, ovisno o ukusu kuhara. Isto tako se ova quesadilla sa sirom može prilagoditi te možete koristiti sir po izboru.

Sastojci potrebni da se pripremi quesadilla sa sirom su:

  • 4 tortilje
  • 350 grama naribanog sira po ukusu
  • 1 šalica salse
  • 400 grama pečene piletine
  • Karamelizirani luk, paprika, rajčica ili drugo povrće, ovisno o ukusu

Kada pripremate quesadillu sa sirom, najprije zagrijte pećnicu na 175°C. Uzmite komad aluminijske folije koja je dovoljno velika da pokrije lim za pečenje sprijeda i straga. Centrirajte foliju na lim za pečenje. Stavite 2 tortilje jednu do druge na foliju te ravnomjerno pospite sir i dodajte salsu na obje tortilje. Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate quesadillu sa sirom je dodavanje povrća i mesa po izboru. Quesadille sa sirom prekrijte folijom i stavite u zagrijanu pećnicu. Quesadille sa sirom pecite 10 minuta, izvadite iz pećnice i poslužite dok su tople. Dobar tek!