Recept i priprema

Kako pripremiti najbolju salatu od mrkve?

Isprobajte ovaj klasični recept za najbolju salatu od mrkve napravljen od samo četiri sastojka. Jedan je od najlakših recepata za salatu i izvrstan je za obiteljska okupljanja.

mrkva.jpg
Foto: Pixabay

Salata od naribane mrkve mora biti jedno od najlakših jela na svijetu za pripremu, a uz to je i prilično prikladno za djecu i dobro za vas!

Omjeri ovog recepta za najbolju salatu od mrkve su fleksibilni, ovisno o tome što imate pri ruci. Mnogi tradicionalni recepti za salatu od mrkve zahtijevaju i zdrobljeni ananas, ali dovoljno je koristiti jabuke, grožđice i mrkvu, ako je dovoljno slatka.

Trik je u tome da počnete s najboljom mrkvom koju možete pronaći. Kupnja organske mrkve ili na tržnici stvarno čini razliku u okusu. Mrkva, kao korjenasto povrće, ne samo da je ukusnija kad se uzgaja u tlu bogatom kompostom, već je i bogatija hranjivim tvarima. Pogledajte kako se priprema najbolja salata od mrkve.

Sastojci za najbolju salatu od mrkve:

  • od 4 do 6 mrkvi srednje veličine
  • 60 g grožđica
  • 1 velika jabuka, bez jezgre i nasjeckana
  • 30 ml majoneze

Lagano pomiješajte sve sastojke za najbolju salatu od mrkve u zdjeli i poslužite. Najbolja salata od mrkve je gotova. Uživajte!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.