Zimnica

Kako se sprema mljevena mrkva za zimu?

Mljevena mrkva za zimu može se pripremiti jako jednostavno. Sve što vam treba za mljevenu mrkvu za zimu je blender.

mrkva.jpg
Foto: Pixabay

Mljevena mrkva za zimu može se koristiti u raznim receptima. Koristite ih za pripremu kolača od mrkve, variva ili hladnih salata. Mrkva se može samljeti i sirova i kuhana, ali sirova se lakše zgnječi. Za mljevenje mrkve koristite blender ili procesor hrane. Mrkva samljevena u procesoru hrane ili blenderu često ispadne previše gruba ili kašasta pa pripazite na vrijeme mljevenja. Kako se sprema mljevena mrkva za zimu?

Isperite i ogulite mrkvu iznad sudopera. Ako nemate kantu za smeće, skinite koru preko zdjele kako vam kora ne bi začepila odvod. Narežite oguljenu mrkvu na male komadiće. Nasjeckane komade mrkve za zimu stavite u cjedilo i isperite ih pod mlazom hladne vode. Ako ih trebate skuhati prije mljevenja, učinite to sada. Postavite blender na ravnu površinu. Ako koristite aparat za mljevenje, pronađite radni prostor koji vam omogućuje odgovarajuću polugu za okretanje ručne poluge.

Dodajte mrkvu u aparat za mljevenje komad po komad. Postupno dodajte još mrkve dok sve mrkve koje vam trebaju ne budu gotove. Redovito provjeravajte kako biste vidjeli je li vaša mrkva samljevena prema vašim željama. Što duže budete mljeli mrkvu, bit će sitnija. Mljevena mrkva za zimu može se spremiti u vrećice za zamrzavanje i pohraniti u zamrzivač.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.