Kremasti čokoladni kolači su poslastica koja se ne odbija. Svi vole kremaste čokoladne kolače, a s ovim receptom za kremasti čokoladni kolač ne možete pogriješiti.
Sastojci za kremasti čokoladni kolač:
- 120 g maslaca, omekšalog
- 2 šalice šećera
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 300 g višenamjenskog brašna
- 60 g kakaa za
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica soli
- pola punomasnog mlijeka
Krema za kremasti čokoladni kolač:
- 60 g maslaca, omekšalog
- 120 g slastičarskog šećera
- 120 g marshmallow kreme
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Kako se priprema kremasti čokoladni kolač?
U velikoj zdjeli pomiješajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro mješajući nakon svakog dodavanja. Dodajte vaniliju. Pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol; postupno dodajte krem smjesi naizmjence s mlijekom, dobro tukući nakon svakog dodavanja. Stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
Ubacite tijesto za kolačice sa žlicom na podmazane limove za pečenje ostavljajući dovoljno mjesta između kolačića. Pecite na 180° 10-12 minuta ili dok se rubovi ne potamne. Izvadite na rešetke da se ohlade.
U maloj posudi pomiješajte sastojke za punjenje i tucite dok ne postane glatko. Premažite dno polovice kolačića i spojite s preostalim kolačićima. Čuvajte u hladnjaku. Kremasti čokoladni kolači su gotovi.