Kuharica

Kako se pravilno radi krema za mađaricu?

Imate problema sa kremom za mađaricu? Učinite život jednostavnijim te napravite ovu ukusnu kremu za mađarice koja će vam sa sigurnošću uvijek ispati savršena i ukusna.

kolac-cokolada.jpg
Foto: Pixabay

Krema za mađaricu predstavlja problem veličini ljudi. Nekada ispadne loše nekad dobro. Ovaj recept za kremu za mađaricu će vam život olakšati.

Sastojci za kremu za mađaricu:

  • 1l mlijeka
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 8 dkg glatkog brašna
  • 18 dkg šećera
  • 10 dkg maslaca

Priprema kreme za mađaricu:

Potrebne su vam dvije posude. U prvu posudu dodajte brašno, šećer i tri žlice mlijeka. Ostatak mlijeka što vam je ostalo, zagrijte ga u loncu.

U prokuhano mlijeko dodajte brašno i šećer te nastavite kuhati i dobro i jako miješati. Nakon 2 do tri minute dodajte maslac i čokoladu za kuhanje. Čokolada za kuhanje potrebno je nasjeckati na sitne dijelove. Čekajte sve dok se svi sastojci ne otope. Ostavite lonac sa strane da se hladi. Kada se krema ohladila možete početi slagati mađaricu.

Za kraj same mađarice dovoljno je samo da otopite čokoladu za kuhanje i malo mlijeka.