Koliko mogu stajati kore za mađaricu?

Dolazi vrijeme pripreme kolača i zanima vas koliko mogu stajati kore za mađaricu? Otkrivamo koliko mogu stajati koree za mađaricu!

dizano-tijesto.jpg
Foto: Pixabay

Dolazi blagdansko razdoblje i važno je znati koliko pojedini kolači mogu stajati kako bi se mogao planirati kada će se peči, gdje će se čuvai i slično. Jedno od takvih informacija je zasigurno koliko mogu stajati kore za mađaricu. One su mnogima glavna slastica za blagdansko razdoblje pa je nužno znati koliko mogu stajati kore za mađaricu da ne bi došlo do propadanja, sušenja i bacanja.

Stoga, koliko mogu stajati kore za mađaricu? Univerzalni odgovor ne postoji, već on ovisi o različitim faktorima. prvi takav jest mjesto čuvanja. Naime, koliko mogu stajati kore za mađaricu ovisi o tome gdje se i na koji način čuvaju. Ako niste stigli napraviti kremu za mađaricu, kore mogu stajati i do 5 dana, no važno ih je hermetički pospremiti u posudu ili zamotati folijom kako ne bi došlo do njihova sušenja.

Čim primijetite da su se kore počele sušiti i da su tvrde, predlažemo da izradite kremu i napravite mađaricu. Ako ste već pripremili mađaricu, ona može stajati i do dva tjedna, no ponovno je važno mjesto čuvanja jer će doći do sušenja kora.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.