Kolač s glazurom savršen je za mnoge prilike. Pogledajte kako se priprema ovaj kolač s glazurom od vanilije.
Sastojci za kolač s glazurom:
- 280 g brašna
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 17 dkg maslaca sobne temperature
- 30 dkg granuliranog šećera
- 3 jaja sobne temperature
- 8 ml vanilije
- 25 dkg punomasnog mlijeka, sobne temperature
Krema od maslaca od vanilije:
- 6 bjelanjaka
- 30 dkg granuliranog šećera
- 45 dkg maslaca sobne temperature
- 10 ml vanilije
Kako se priprema kolač s glazurom?
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dva kalupa i obložite papirom za pečenje. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol dok se dobro ne sjedine. Staviti na stranu.
Koristeći samostojeći mikser, miksajte maslac i šećer na srednjoj razini oko 3 min. Smanjite brzinu i dodajte jedno po jedno jaje potpuno sjedinjujući nakon svakog dodavanja. Dodajte vaniliju.
Naizmjenično dodajte mješavinu brašna i mlaćenicu, počevši i završavajući. Potpuno uključivanje nakon svakog dodavanja. Pecite 30-35 minuta Stavite kolače na rešetku da se ohlade 10 minuta, a zatim ih okrenite na rešetku.
Glazura od maslaca od vanilije:
U zdjelu samostojećeg miksera stavite snijeg od bjelanjaka i šećera, miksajte dok se ne sjedine. Stavite zdjelu iznad lonca s 5 cm kipuće vode i neprestano miješajte dok smjesa ne postane vruća. Stavite zdjelu na samostojeći mikser i mutite na srednjoj razini dok ne postane čvrsto i ohlađeno. Polako dodajte kockice maslaca i miksajte dok ne postane glatko. Dodajte vaniliju i mutite dok glazura ne postane glatka.
Stavite jedan sloj torte na stalak za torte ili tanjur za posluživanje. Prelijte otprilike šalicom kreme od maslaca. Ponovite s preostalim slojem i kolač premažite mrvicama. Ohladite kolač s glazurom 20 minuta. Kolač s glazurom ukrasite po želji.