Recept za pizzu

Kako zamijesiti tijesto za pizzu?

Priprema tijesta nije toliko zahtjevna kada imate dobar vodič. Saznajte kako zamijesiti tijesto za pizzu.

dizano-tijesto.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Razmišljate li o pripremi domaće pizze? Priprema tijesta najvažniji je dio procesa koji će u konačnici odrediti kvalitetu vaše pizze. Da biste pripremili savršenu pizzu, prvo ćete morati naučiti kako zamijesiti tijesto za pizzu.

Play logo

U zdjelu tople vode dodajte šećer i kvasac te miješajte mikserom, drvenom kuhačom ili gumenom lopaticom. Pokrijte zdjelu i ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte brašno i sol i dobro umutite smjesu da napravite tijesto. Tijesto za pizzu nemasno je tijesto i stoga ne zahtijeva jaja niti masnoću poput maslaca ili biljnog ulja. Sada je vrijeme da saznate kako zamijesiti tijesto za pizzu.

Pospite malo brašna na odabranu površinu. Izvadite tijesto iz zdjele i stavite na pobrašnjeno mjesto na radnoj površini. Alternativno, okrenite zdjelu i pustite da tijesto sklizne na radnu površinu. Držite vrećicu s brašnom blizu radi lakšeg pristupa ako je trebate posuti po rukama, tijestu ili površini za miješenje. Slijede ostali koraci kako zamijesiti tijesto za pizzu.

Nakon što stavite tijesto na pobrašnjenu površinu, uhvatite ga rukom i nježno uvrnite tijesto kako biste ga oblikovali u kupolu. Lagano odignite tijesto od površine dok ga uvijate. Pa krenimo na miješenje. Objema rukama stisnite šaku i čvrsto pritisnite zglobove u tijesto.

Play logo

Zatim preklopite jedan od rubova tijesta i povucite ga tako da se spoji s drugim rubom na suprotnoj strani. Ponovno gurnite zglobove u tijesto i presavijte jedan rub tako da spoji suprotni rub. Ponavljajte ovo nekoliko minuta. Vaše tijesto za pizzu je gotovo. Kako zamijesiti tijesto za pizzu nikada nije bilo lakše.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.