Gdje je najbolje dugoročno čuvati mrkvu? Kako se sprema mrkva za zimu?
Jednostavan odgovor na ovo je bilo koje hladno tamno mjesto. Tijekom zime, mrkva najbolje uspijeva na temperaturama malo iznad ledišta: 0 do 4 C. To se može postići u podrumu, hladnoj smočnici ili izoliranoj šupi. Evo koji je najbolji način kako se sprema mrkva za zimu.
Zamrzavanje je jedan od načina kako se sprema mrkva za zimu.
Zamrzavanje mrkve sastoji se od nekoliko koraka, ali je manje intenzivno od konzerviranja. Ako ćete mrkvu potrošiti unutar mjesec dana, u redu je očistiti je i zamrznuti u vrećicama bez kuhanja. Ali ako želite čuvati duže? Morat ćete slijediti ove korake kako ne biste izgubili na boji, okusu i hranjivim vrijednostima:
Operite mrkvu, uklonite zelje i ogulite. Narežite na željeni oblik kockice, kolutiće ili komadiće. Kuhajte mrkvu 3 minute. Prebacite mrkvu u veliku zdjelu napunjenu vodom i ledom na 3 minute. Izvadite mrkvu i spremite je u vrećice za zamrzavanje. To je jedan od najjednostavnijih načina kako se sprema mrkva za zimu.