Praktični savjeti

Kako na pravilan način natopiti biskvit?

Postoje različite varijacije kako natopiti biskvit. Saznajte na koje sve načine i kako se može natopiti biskvit.

mlijeko.jpg
Foto: Pixabay

Biskvit je uvijek potrebno natopiti jer se tako čuva njegova sočnost i produžuje mu se rok trajanja. No, postoje različite varijante kako natopiti biskvit.

To je najbolja impregnacija za biskvit, a sve zapravo ovisi o vama. naime kako natopiti biskvit, odosno koju ćete metodu odabrati ovisi o vašim ukusnim pupoljcima. Postoje različite metode, od alkoholnih pića, preko slatkih tekućina do jednostavnog mlijeka.

Mlijeko se gotovo i ne osjeti u biskviti, dok svi drugi izbori daju svoju aromu biskviti stoga treba znati kako natopiti biskvit. Važno je ne pretjerati, već samo malo preliti preko stjenka čaše po biskvitu. Biskvit se ne smije zaliti jer će biti previše natopljen i na tragu toga neukusan. Stoga, prvi korak kako u tome kako natopiti biskvit je da si odaberete način na koji ćete to napraviti.

Možete uzeti samo mlijeko ili mješavinu mlijeka i kave ili konjak ili rum ili slatki sirup ili nešto drugo, a zatim pažljivo natopiti biskvit i ostaviti da se osuši do 5 minuta. Nakon toga vaš je biskvit spreman za daljnu obradu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.