Čuvanje banana

Kako čuvati banane da ne pocrne?

Koliko puta vam se dogodilo da su vam banane pocrnile? Kako čuvati banane da ne pocrne? Postoji nekoliko načina. Evo kako čuvati banane da ne pocrne.

voce.jpg
Foto: Pixabay

Kako spriječiti da banane prebrzo pocrne? Isprobajte ove jednostavne savjete kako čuvati banane da ne pocrne.

Držite ih dalje od ostalih proizvoda

Nabavite zasebnu vješalicu za banane. Zašto vješati svoje banane? Sprječava modrice i također smanjuje mogućnost izlaganja mesa banane kisiku, što će samo ubrzati njeno sazrijevanje. To je jedan zanimljiv način kako čuvati banane da ne pocrne.

Zamotajte peteljke u plastičnu foliju

Možda ste primijetili da neki grozdovi u trgovini dolaze s peteljkama zamotanom u plastičnu foliju. Kada dođete doma nemojte micati foliju s peteljki. Ovo sprječava djelovanje plinova koji uzrokuju crnjenje banana. To je još jedan način kako čuvati banane da ne pocrne.

Držite banane u hladnjaku

Kada se pitate kako čuvati banane da ne pocrne, niske temperature uvijek su rješenje. Niže temperature također usporavaju proces kemijskog sazrijevanja. Nakon što banane budu zrele po vašem ukusu, spremite ih u hladnjak. U redu je ako kora postane smeđa, pa čak i crna. Ova promjena boje dolazi od pigmenta u pilingu. Ne utječe na voće koje bi i dalje trebalo imati dobar okus i teksturu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.