Ovaj jednostavan recept za teriyaki piletinu nevjerojatno je ukusan. Donosimo recept za jelo s piletinom koje je gotovo za svega pola sata.
Sastojci potrebni da se pripremi ovo jelo s piletinom su:
- 750 grama pilećih prsa bez kostiju i kože
- 120 grama brašna
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 1 žlica slatke aprike
- Sol i papar po ukusu
- 60 ml teriyaki umaka
- 30 ml soja umaka
- 1 žlica sezamovo ulje
- 1 žlica meda
- 2 režnja češnjaka, mljevena
- 2 žlice kukuruznog škroba
Kako biste pripremili ovo brzo jelo s piletinom najprije u maloj posudi pomiješajte teriyaki umak, soja umak, sezamovo ulje, med i češnjak. Dodajte kukuruzni škrob u smjesu dok se ne otopi te umak ostavite sa strane. Narežite piletinu na komade veličine zalogaja. U zdjeli pomiješajte brašno, češnjak u prahu, papriku, sol i papar.
Umočite piletinu u začine. Zagrijte tavu na srednje visoko i dodajte maslinovo ulje. Dodajte začinjenu piletinu i pržite ju dok se ne ispeče. Dodajte pripremljeni umak na vrh i promiješajte da obložite piletinu. Kuhajte 2-3 minute te prebacite jelo s piletinom na tanjur. Ovo jelo s piletinom već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!