
Ideje i recept za pripremu glavnog jela s piletinom

Ovaj jednostavan recept za teriyaki piletinu nevjerojatno je ukusan. Donosimo recept za jelo s piletinom koje je gotovo za svega pola sata.
Sastojci potrebni da se pripremi ovo jelo s piletinom su:
750 grama pilećih prsa bez kostiju i kože
120 grama brašna
1 žlica češnjaka u prahu
1 žlica slatke aprike
Sol i papar po ukusu
60 ml teriyaki umaka
30 ml soja umaka
1 žlica sezamovo ulje
1 žlica meda
2 režnja češnjaka, mljevena
2 žlice kukuruznog škroba
Kako biste pripremili ovo brzo jelo s piletinom najprije u maloj posudi pomiješajte teriyaki umak, soja umak, sezamovo ulje, med i češnjak. Dodajte kukuruzni škrob u smjesu dok se ne otopi te umak ostavite sa strane. Narežite piletinu na komade veličine zalogaja. U zdjeli pomiješajte brašno, češnjak u prahu, papriku, sol i papar.
Umočite piletinu u začine. Zagrijte tavu na srednje visoko i dodajte maslinovo ulje. Dodajte začinjenu piletinu i pržite ju dok se ne ispeče. Dodajte pripremljeni umak na vrh i promiješajte da obložite piletinu. Kuhajte 2-3 minute te prebacite jelo s piletinom na tanjur. Ovo jelo s piletinom već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!