Planirate za promjenu napraviti fini suhi božićni kolač, ali ne znate kako? U samo par sastojaka i božićnog događaja napravite najukusnije fine suhe božićne kolače.

Za razliku od ostalih suhih božićnih kolača, ovaj fini suhi božićni kolač je pun orašastih plodova i suhog voća idealan uz kuhano vino. Vrlo jednostavan za napraviti uz malo božićnog duha i ugođaja uživajte u finom suhom božićnom kolaču.
Sastojci za fine suhe božićne kolače:
- ¼ šalice glatkog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 2 jaja
- 1 šalica mlijeka
- 1 prstohvat soli
- ¼ šalice miješanog suhog voća
- 1 šalica maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica sode bikarbone
- ¼ šalice badema u listićima
Fini suhi božićni kolači priprema:
Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Mješavinu suhog voća nasjeckajte te potopite ih u toplo mlijeko 30 minuta. Procijedite mlijeko i koristite ga za tijesto. Uzmite zdjelu i dodajte maslac, šećer, ekstrakt vaniliju.
Miješajte sve dok ne postane kremasta. Jaja razbijte i miksajte dok ne postanu kremasta i pjenasta te ih dodajte u ostale mokre sastojke. U jednu zdjelu pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte ove suhe sastojke u mokre sastojke i miješajte sve dok se ne sjedine. Zatim dodajte namočeno suho voće. Pomiješajte sve dok se ne sjedinu svi sastojci. Izlijte sve sastojke u kalup za pečenje.
Na kraju, ovaj fini suhi božićni kolač ukrasite sa listićima badema. Pecite 35 do 45 minuta dok kolač ne dobije zlatnu boju.