Blagdanski stol

Ideje i recept za fine suhe božićne kolače

Planirate za promjenu napraviti fini suhi božićni kolač, ali ne znate kako? U samo par sastojaka i božićnog događaja napravite najukusnije fine suhe božićne kolače.

kolaci.jpg
Foto: Pixabay

Za razliku od ostalih suhih božićnih kolača, ovaj fini suhi božićni kolač je pun orašastih plodova i suhog voća idealan uz kuhano vino. Vrlo jednostavan za napraviti uz malo božićnog duha i ugođaja uživajte u finom suhom božićnom kolaču.

Sastojci za fine suhe božićne kolače:

  • ¼ šalice glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 prstohvat soli
  • ¼ šalice miješanog suhog voća
  • 1 šalica maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica sode bikarbone
  • ¼ šalice badema u listićima

Fini suhi božićni kolači priprema:

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Mješavinu suhog voća nasjeckajte te potopite ih u toplo mlijeko 30 minuta. Procijedite mlijeko i koristite ga za tijesto. Uzmite zdjelu i dodajte maslac, šećer, ekstrakt vaniliju.

Miješajte sve dok ne postane kremasta. Jaja razbijte i miksajte dok ne postanu kremasta i pjenasta te ih dodajte u ostale mokre sastojke. U jednu zdjelu pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte ove suhe sastojke u mokre sastojke i miješajte sve dok se ne sjedine. Zatim dodajte namočeno suho voće. Pomiješajte sve dok se ne sjedinu svi sastojci. Izlijte sve sastojke u kalup za pečenje.

Na kraju, ovaj fini suhi božićni kolač ukrasite sa listićima badema. Pecite 35 do 45 minuta dok kolač ne dobije zlatnu boju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.