Želite pripremiti domaće rezance, a ne znate koje brašno koristiti? Saznajte koje je brašno najbolje koristiti za domaće rezance.

Pogledajte koji su sastojci za domaće rezance. Ovdje možete saznati koje se brašno koristi za domaće rezance.
Sastojci za domaće rezance:
- 250 g glatkog brašna
- ¼ žličice soli
- 115 g vode
- 1 žlica kukuruznog brašna ili krupice - za posipanje
Kako se pripremaju domaći rezanci i koje se brašno koristi za njihovu pripremu?
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Postupno dodajte vodu uz stalno miješanje brašna kako bi se tekućina ravnomjerno rasporedila. Rukom sjedinite u grubo tijesto. Pokrijte pa ostavite da odstoji 30 minuta. Mijesite tijesto oko 3 minute dok ne postane vrlo glatko.
Oklagijom postepeno poravnajte tijesto u list debljine oko 2 mm. Tijekom ovog procesa okrećite i okrećite tijesto onoliko često koliko je potrebno da postignete jednaku debljinu. Također, ne zaboravite površinu i tijesto posuti brašnom kako biste spriječili lijepljenje.
Nakon što je tijesto razvaljano na željenu debljinu, pospite kukuruznim brašnom preko i ispod. Zatim presavijte list tijesta u traku od 4-5 slojeva. Oštrim, suhim nožem narežite ga na tanke trakice. Domaći rezanci su gotovi, a vi znate koje brašno se koristi za njihovu pripremu.