Pogledajte koji su sastojci za domaće rezance. Ovdje možete saznati koje se brašno koristi za domaće rezance.
Sastojci za domaće rezance:
- 250 g glatkog brašna
- ¼ žličice soli
- 115 g vode
- 1 žlica kukuruznog brašna ili krupice - za posipanje
Kako se pripremaju domaći rezanci i koje se brašno koristi za njihovu pripremu?
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Postupno dodajte vodu uz stalno miješanje brašna kako bi se tekućina ravnomjerno rasporedila. Rukom sjedinite u grubo tijesto. Pokrijte pa ostavite da odstoji 30 minuta. Mijesite tijesto oko 3 minute dok ne postane vrlo glatko.
Oklagijom postepeno poravnajte tijesto u list debljine oko 2 mm. Tijekom ovog procesa okrećite i okrećite tijesto onoliko često koliko je potrebno da postignete jednaku debljinu. Također, ne zaboravite površinu i tijesto posuti brašnom kako biste spriječili lijepljenje.
Nakon što je tijesto razvaljano na željenu debljinu, pospite kukuruznim brašnom preko i ispod. Zatim presavijte list tijesta u traku od 4-5 slojeva. Oštrim, suhim nožem narežite ga na tanke trakice. Domaći rezanci su gotovi, a vi znate koje brašno se koristi za njihovu pripremu.