Domaće tijesto potrebno je za mnoge recepte, poput kruha, kiflica ili kroasana. Kako biste maksimizirali svoje vrijeme i poboljšali tijesto, postoji jednostavna metoda za dizanje tijesta u pećnici te će tako vaše tijesto biti ukusnije te će udvostručiti svoju veličinu za kraće vrijeme. No, kako funkcionira dizanje tijesta u pećnici?
Najbolje mjesto za dizanje tijesta je vrlo toplo mjesto. Za vrijeme proljeća i ljeta, vaš kuhinjski pult će vjerojatno biti sasvim u redu. Ali ako vam je kuhinja hladna tijekom zimskih mjeseci, vaša je pećnica tada najbolje mjesto za dizanje tijesta.
Kako biste pripremili pećnicu za dizanje tijesta u pećnici jednostavno zagrijte pećnicu na 95°C 1-2 minute da se lijepo ugrije, a zatim ugasite. Stavite tijesto u podmazanu zdjelu i pokrijte plastičnom folijom, zatim ga stavite u pećnicu i ostavite da se diže dok se ne udvostruči, odnosno oko 45-60 minuta.