
Kako se priprema domaći blagi umak za tortilje?

Kada se priča o salsi, svi pomisle na pikantan umak jakog okusa. No, kada radite blagi umak za tortilje kod kuće možete kombinirati ljutinu ovog umaka za tortilje. Osim toga, ovaj recept za blagi umak za tortilje gotov je za svega 5 minuta i može se čuvati u hladnjaku do 5 dana.
Sastojci potrebni da se pripremi blagi umak za tortilje su:
500 grama svježih rajčica
3 režnja češnjaka, zgnječena
Pola luka, grubo nasjeckanog
1 jalapeno papričica, bez sjemenki
Pola žlice meda
30 grama peršinovog lista
Pola žličice soli
Sok od pola limete
Kada pripremate blagi umak za tortilje najprije pripremite sastojke. Dodajte luk, jalapeno i češnjak u procesor hrane i miješajte dok se ne nasjeckaju. Ako ne volite ljuti umak, jednostavno izbacite jalapeno papričice. Dodajte rajčice i nastavite s miksanjem dok se rajčice ne raspadnu i ne puste sok. Dodajte med, sol, peršinovo lišće i sok od pola limete. Pulsirajte u procesoru do željene konzistencije. Po potrebi kušajte i prilagodite sol, med ili sok od limete.


Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje

Brzi i ukusni recepti za tjesteninu s umakom od rajčice
