Gastro
JEDNOSTAVNO I UKUSNO

Recept za kremaste lazanje od sezonskog povrća osvojit će vaša nepca

Recept za kremaste lazanje od sezonskog povrća osvojit će vaša nepca
Idealne su za obiteljski ručak ili laganu večeru uz čašu bijelog vina

Kad ljeto pokaže svoje pravo lice – puno sunca, svježine i obilja sezonskog povrća – idealno je pripremiti jelo koje je lagano, šareno i ukusno. Ove lazanje bez mesa pune su tikvica, paprika, rajčica i svježeg bosiljka, a sve je zaokruženo kremastim bešamelom i sirom koji se topi u savršenom sloju. Idealne su za obiteljski ručak ili laganu večeru uz čašu bijelog vina.

Sastojci:

  • 9 listova lazanja (možete koristiti i svježe ili integralne)
  • 2 srednje tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 2 rajčice
  • 1 veći luk
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • svježi bosiljak (šaka listova)
  • 150 g ribanog sira (mozzarella ili gauda)
  • 50 g parmezana

Bešamel:

  • 40 g maslaca
  • 40 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • sol, papar, prstohvat muškatnog oraščića

Priprema:

  • Tikvice narežite na tanke ploške, paprike na trakice, rajčice na kriške, luk nasjeckajte sitno. Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk i češnjak, dodajte paprike, nakon 5 minuta tikvice, pa rajčice. Pirjajte 10-ak minuta, začinite solju i paprom. Dodajte nasjeckani bosiljak.
  • U loncu otopite maslac, dodajte brašno i miješajte minutu-dvije. Polako ulijevajte mlijeko uz stalno miješanje. Kuhajte dok se ne zgusne (5–7 min), dodajte sol, papar i muškatni oraščić.
  • U vatrostalnu posudu stavite malo bešamela, pokrijte listovima lazanja. Zatim red povrća, pa bešamel i ribani sir. Ponovite slojeve, završite s bešamelom i pospite parmezanom.
  • Pecite na 180°C oko 30–35 minuta, dok ne porumeni. Ostavite da odmori 10 minuta prije posluživanja.

Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx