Gastro
ZA PRSTE POLIZATI

Lisnato je uvijek dobar izbor: Donosimo 3 ukusna recepta

Lisnato je uvijek dobar izbor: Donosimo 3 ukusna recepta
Bilo da ste u žurbi, planirate obiteljski ručak ili želite impresionirati goste, lisnato tijesto će vam omogućiti da pripremite savršena jela s minimalnim naporom

Lisnato tijesto jedan je od najpraktičnijih i najukusnijih sastojaka koji možete imati u svojoj kuhinji. Iako se često smatra sofisticiranim, zapravo je nevjerojatno jednostavno za raditi i pruža beskrajne mogućnosti za stvaranje ukusnih jela. Bilo da ste u žurbi, planirate obiteljski ručak ili želite impresionirati goste, lisnato tijesto će vam omogućiti da pripremite savršena jela s minimalnim naporom. U nastavku vam donosimo tri odlična recepta s lisnatim tijestom koja ćete zasigurno obožavati!

Lisnato tijesto s kremom od sira i špinata

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 200 g svježeg špinata
  • 200 g svježeg sira
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

  • Operite špinat i stavite ga u tavu na srednje jakoj vatri dok ne uvene. Ocijedite višak tekućine.
  • Pomiješajte špinat sa svježim sirom, solju i paprom.
  • Razvucite lisnato tijesto na pobrašnjenoj površini i narežite ga na kvadrate ili pravokutnike.
  • Na sredinu svakog komadića tijesta stavite žlicu smjese sa sirom i špinatom.
  • Preklopite tijesto, pritisnite rubove i premažite ih jajem.
  • Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15-20 minuta ili dok ne postane zlatno smeđe.
  • Ovaj recept je brz i ukusan, idealan za obiteljske trenutke ili kada vam trebaju brzi zalogaji za goste.

 

Mini pite s piletinom i povrćem

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 300 g pilećih prsa
  • 1 crvena paprika
  • 1 manji luk
  • 100 g kukuruza
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

  • Piletinu skuhajte ili pecite na tavi, a zatim je narežite na male komadiće.
  • Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sjeckani luk i papriku dok ne omekšaju. Dodajte kuhanu piletinu, kukuruz, sol i papar.
  • Razvucite lisnato tijesto i izrežite krugove pomoću čaše ili modle.
  • Na svaki krug stavite malu količinu piletine i povrća, preklopite tijesto i pritisnite rubove.
  • Premažite svaki mini pitu jajem i pecite u pećnici na 180°C oko 20 minuta dok ne postanu zlatno smeđe.
  • Ove mini pite su savršene kao užina ili glavna jela za obiteljsku večeru.

 

Slatki zavitci s čokoladom i lješnjacima

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 100 g tamne čokolade
  • 50 g lješnjaka
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 jaje (za premazivanje)

Priprema:

  • Čokoladu usitnite na male komadiće, a lješnjake grubo nasjeckajte.
  • Razvucite lisnato tijesto i izrežite na pravokutnike.
  • Na svaki pravokutnik stavite komadić čokolade i malo nasjeckanih lješnjaka.
  • Zatvorite tijesto u obliku rolade i pritisnite rubove.
  • Premažite rolade jajem i stavite ih peći na 200°C oko 15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe.
  • Po želji, pospite šećerom u prahu nakon pečenja.
  • Ovi slatki zalogaji savršeni su za uživanje uz kavu ili kao desert nakon obroka.
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx