Image
Image

I dok je Grace bila dobrica, Elizabeth Taylor jedna je od onih koja je zaludila muškarce diljem svijeta. O njezinoj ljepoti i prodornim ljubičastim očima i danas se raspravlja. Elizabeth je naime, zbog rijetke genetske mutacije distihijaze, dobila neobičnu boju očiju koje je sve očarala.

www.profimedia.hr

Image

Audrey Hepburn je bila sinonim stila, a i dan danas, upravo žene, pokojnu glumicu stavljaju na liste najljepših žena svijeta. Graciozna i nježna s velikim očima, jednostavno je plijenila poglede gdje god se pojavila. Njezine filmske uloge ostale su zapamćene, baš kao i njezina bezvremenska ljepota.

www.profimedia.hr

Image

Iako je danas već u devetom desetljeću života, Sophia Loren i dalje izgleda sjajno. Talijanska diva naprosto je od prvog pojavljivanja na velikom platnu jednostavno oduševila sve svojom pojavom. Na setu filma za njom je poludio i holivudski zavodnik Cary Grant. Čak ju je zaprosio, no ona ga je hladno odbila.

www.profimedia.hr

Image

I kakva bi to bila lista da nema, Marylin Monroe na njoj. Holivudska ljepotica, koja je gotovo instant dobila titulu sex simbola, i danas je mnogima muškarcima, ali i ženama pojam ljepote.

www.profimedia.hr

Image

No, nisu samo ljepotice vladale u prošlom stoljeću. Na velikim platnima i dalje možemo gledati plavokosu visoku ljepoticu, Charlize Theron. Otkako se prvi put pojavila u filmu, zapravo se i pojavila na listama najljepših žena svijeta. Charlize je oduševila gotovo savršenim crtama lica i prodornim zelenim očima te gotovo savršenom figurom.

Image

No, na listama najljepših žena svijeta nisu uvijek sve plavuše. Jedna od žena za koju će mnogi reći da jednostavno plijeni poglede svojim zanosnim oblinama, pravilnim crtama lica i prekrasnom kosom, svakako je Monica Bellucci. Bivša manekenka, postala je i najstarija Bond djevojka, no složit će se mnogi niakako nije najružnija.

Image

Iako je danas izoperirana i po mnogima je uništila svoju prirodnu ljepotu, Michelle Pfeiffer, dugo je bila po mnogima jedna od najljepših žena. Nježna, krhka plavuša, prodornih plavih očiju oduševila je svijet. Već neko vrijeme se povuka iz javnosti, no posljednji put kad su se pojavila izgledala je sva izoperirana.

Image

No, nisu samo dugokose ljepotice na listama najljepših. Za nju kažu da je žena kojoj definitivno najbolje na svijetu stoji plava kosa. Zanosno tijelo Halle Berry pokazala je i kostimu žene mačke, a i danas sjajno izgleda.

Image

Ne samo da se ona gotovo uvijek nađe na listama najljepših žena na svijetu, već i njezin suprug Ryan Renolds slovi za jednog od najljepših muškaraca. Blake Lively gledatelji su gledali kako odrasta u omiljenoj seriji 'Tračerica' i izrasla je u jednu od najljepših žena na svijetu. Skladno lice, ali i duge noge i vretenasto tijelo, oduševili su mnoge, no Blake je osim toga dokazala da je jednostavna i zabavna. Ona i suprug Ryan u javnosti, neprestano podbadaju jedan drugoga.

Image

Zgodna je i kad glumi neporavljivu Harley Quinn, ali i kad je portertirala svoju tragično ubijenu koleciju Sharon Tate. Margot Robbie je jedna od onih žena koja će sigurno i u generacijama koje dolaze ostati zapamćena kao ljepotica 21. stoljeća.

Image

Zovu je Crnom panterom,a slovi kao jedna od najrazmaženijih žena u svijetu showbiznisa, no njezinu ljepotu gotovo nitko ne osporava. Naomi Campbell zaludila je svijet mode još 90-ih prošlog stoljeća, no i danas sjajno izgleda, bez obzira na težak karakter.

Image

Kažu da izgleda kao da je stigla iz starog Hollywooda. Gotovo pravilne crte lica, gracioznost i nježnost, sve to ima Natalie Portman. Osim što je megauspješna na filmu, Natalie je i završila prestižan Harvard.

Image

I dok mnogi pretpostavljaju kako je stražnjicu osigurala na nekoliko milijuna dolara, Jennifer Lopez nema samo savršeno tijelo, već i divne crte lica. Pjevačica ima 50 godina i izgleda sjajno.

Image

Od zločeste dame koja je nosila krv svog bivšeg supruga u ogrlici oko vrata, do velike humanitarke, Angelina Jolie bila je i ostala na listi najljepših žena svijeta. Njezine prirodne usne, san su mnogih žena. Iako često kritizirana zbog mršavosti, Angelina i dalje sjajno izgleda.

Ljepota je u oku promatrača, no neke dame su se definitivno upisale u listu najljepših žena svih vremena. Slažeš se?

Još se nije rodio onaj tko bi svima ugodio, izreka je koju često koristimo, baš kao i onu kako se o ukusima ne raspravlja. No, jedno je sigurno, još od povijesti raspravljalo se o ljepoti. I bez obzira koliko se poimanje ljepote mijenjalo kroz povijest, za neke dame oduvijek i zauvijek se može reći da su ljepotice. Složile smo listu TOP 15 ljepotica. Slažeš se s našim izborom ili?

zena.hr
20.4.2020.
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.