Zobeni keksi
Sastojci
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 i pol šalica brašna
- 1 čajna žlica cimeta
- 1 čajna žlica soda bikarbone
- 1 čajna žlica soli
- 1 šalica rastopljenog maslaca
- 1 i pol šalica smeđeg šećera
- 2 velika jaja
- 2 čajne žlice ekstrakta vanilije
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1 i pol šalica čokoladnog čipsa
Postupak
- U zdjeli pomiješaj brašno, cimet, sodu bikarbonu i sol
- Ručno ili mikserom na srednjoj brzini izmiješaj maslac i šećer oko 2 minute
- Dodaj jaja i vaniliju pa miješaj na najbržoj brzini oko 1 minute
- Dodaj suhe sastojke i miješaj na nižoj brzini
- Dodaj čokoladni čips i zobene pahuljice pa ih lagano umiješaj
- Tijesto treba biti ljepljivo, stavi ga u hladnjak na minimalno 45 minuta (a najviše 4 dana)
- Ako tijesto držiš u hladnjaku više sati, neka se prije pečenja zagrije na sobnoj temperaturi 30 minuta
- Oblikuj svaki keks od 3 jušne žlice tijesta
- Posloži kekse u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje
- Peci kekse na otprilike 180 stupnjeva
- Peci 13 do 14 minuta dok kesi ne poprime zlatno smeđu boju na rubovima