Na zdravoj strani

Što će se dogoditi ako jedeš zobene pahuljice svaki dan?

Zob spada u super hranu jer na mnoge načine pomaže našem organizmu. A iako zobenu kašu obično povezujemo s doručkom, ova fantastična namirnica može biti toliko više od toga - isprobaj naša 3 recepta

pexels-andrea-piacquadio-3769709.jpg
Foto: Pexels

Zobeni keksi

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 i pol šalica brašna
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 1 čajna žlica soda bikarbone
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 šalica rastopljenog maslaca
  • 1 i pol šalica smeđeg šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 čajne žlice ekstrakta vanilije
  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 i pol šalica čokoladnog čipsa

Postupak

  • U zdjeli pomiješaj brašno, cimet, sodu bikarbonu i sol
  • Ručno ili mikserom na srednjoj brzini izmiješaj maslac i šećer oko 2 minute
  • Dodaj jaja i vaniliju pa miješaj na najbržoj brzini oko 1 minute
  • Dodaj suhe sastojke i miješaj na nižoj brzini
  • Dodaj čokoladni čips i zobene pahuljice pa ih lagano umiješaj
  • Tijesto treba biti ljepljivo, stavi ga u hladnjak na minimalno 45 minuta (a najviše 4 dana)
  • Ako tijesto držiš u hladnjaku više sati, neka se prije pečenja zagrije na sobnoj temperaturi 30 minuta
  • Oblikuj svaki keks od 3 jušne žlice tijesta
  • Posloži kekse u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje
  • Peci kekse na otprilike 180 stupnjeva
  • Peci 13 do 14 minuta dok kesi ne poprime zlatno smeđu boju na rubovima
Image
Foto: Unsplash
2/4