
Vrijeme je za kočnicu: 7 znakova da trebaš prestati jesti bijeli kruh i peciva

Od peciva i jaja za doručak, preko kruha uz varivo za ručak, do nekoliko kriški pizze za večeru. Različiti pekarski proizvodi postali su dio svakodnevnih obroka kod većine ljudi. I dok su određene vrste kruha i peciva od cjelovitih žitarica dio zdrave prehrane, mogu pomoći u mršavljenju te sniziti krvni tlak - svejedno treba paziti na količinu.
Osim toga, postoje i ozbiljni pokazatelji da unosimo prevelike količine pekarskih proizvoda, pogotovo onih od bijelog brašna koji općenito nisu dobri za zdravlje.
Ako se osjećaš tromo, bez energije ili si primijetila da si dobila nekoliko kilograma, trebala bi razmisliti koliko kruha i drugih sličnih pekarskih proizvoda unosiš tijekom dana te da ih smanjiš ili još bolje - prestaneš jesti i zamijeniš zdravijim alternativama. Posebno ako ti tijelo šalje neke od sljedećih signala...
Debljaš se
Primjećuješ da se u posljednje vrijeme povećao broj na kućnoj vagi? Možda je to znak da bi trebala smanjiti unos pekarskih proizvoda, posebno ako se tvoj izbor ugljikohidrata svodi na proizvode od bijelog brašna. Prema studiji iz 2014. objavljenoj u
Povišeni krvni tlak
Bez obzira imaš li godinama visoki tlak ili si tek nedavno otkrila da se događaju promjene, trebala bi razmisliti o promjeni prehrane. Zdravije prehrambene navike su najjednostavniji način da smanjiš te brojeve u sigurne granice. Studija iz 2018. godine objavljena u časopisu
Bolovi i grčevi u želucu
Primjećuješ da te boli želudac nakon što si pojela sendvič ili krišku kruha? Vrijeme je da pažljivo promotriš događaju li se svaki put bolovi ili grčevi? Ako se problem javlja nakon unosa ovih proizvoda onda bi u potpunosti trebala izbaciti pekarske proizvode iz prehrane. Prema američkoj
Osip na tijelu
Na tijelu se može pojaviti iznenadni osip kao jedan od znakova da trebaš izbaciti kruh iz prehrane. Prema američkom
Povišen šećer u krvi
Ljudi kojima je dijagnosticiran dijabetes ili predijabetes trebali bi preispitati unos pekarskih proizvoda. Većina njih je puna rafiniranog šećera što može predstavljati ozbiljne zdravstvene rizike za pojedince čiji šećer u krvi nije u adekvatnim granicama. Vrlo je važno paziti da su proizvodi koji se konzumiraju napravljeni od cjelovitog zrna.
POGLEDAJ VIDEO: Nauči kako napraviti zdravi fitometabolički kruh


Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
