Žličica kokosovog ulja u jutarnjoj kavi će ti pomoći da otopiš suvišne masnoće

Voliš li i ti kokos?

Žličica kokosovog ulja u jutarnjoj kavi će ti pomoći da otopiš suvišne masnoće

Kokosovo mlijeko, ulje, voda i brojni ostali proizvodi na bazi kokosa su u zadnji par godina doživjeli planetarnu popularnost. No, to se nije dogodilo bez razloga. Kokos je jedna od najzdravijih namirnica koje možeš pronaći u prirodi. Kokos obiluje vlaknima, vitaminima E, C i B, mineralima kao što su željezo, kalcij, magnezij i mnogi drugi.

Još jedna dobra strana ovog hranjivog voća je da njegovo mlijeko ne sadrži laktozu, što znači da ga možeš konzumirati čak i ako ne podnosiš laktozu.

Image

Je li kokosovo ulje zaista toliko zdravo za korištenje u kuhinji?


via Giphy


Kokos se osim u prehrambenoj industriji koristi i u kozmetičkoj, drvnoj i mnogim drugima, zbog svojih vrijednih svojstava. No, vjerujemo da ipak nisi znala da kokosovo ulje sadrži katalizatore za otapanje viška masti, a ti to možeš iskoristiti tako što ćeš staviti jednu žličicu kokosovog ulja svakog jutra u kavu i uživati u finom okusu i zdravstvenim benefitima. 


No, zbog kojih točno pogodnosti bi trebala stavljati kokosovo ulje u svoju kavu? Crna kava sama po sebi već ima svojstva koja pomažu u topljenju viška kilograma. Ako ju popiješ prije samog treninga, ona će potaknuti gubitak kilograma i ubrzavanje metabolizma. No, ako dodaš šećer i mlijeko u svoju kavu zapravo ćeš dodati samo kalorije, a s njima ćeš poništiti svojstva iz kave koja tope masti. 


via Giphy


Kokos u sebi ima zasićene masne kiseline. No, zasićene masne kiseline se dijele na dobre i loše. Dugolančane masne kiseline imaju negativan utjecaj na zdravlje, no kokosovo ulje sadržava srednjelančane triacilglicerole koji pozitivno utječu na gubitak kilograma. Također sadrži laurinsku kiselinu i ketone, koji pomažu u gubitku kilograma. Nedavne studije su potvrdile da ako klasične masnoće zamijeniš s triacilglicerolima imaš veće šanse za uspješno gubljenje viška kilograma.

Crna kava i kokosovo ulje su pravi 'power couple' za istapanje masnoća. Samo jedna šalica kave ujutro će razbuditi i ubrzati tvoj metabolizam, a kokosovo ulje će utažiti tvoj apetit. Kada ova dva faktora staviš u kombinaciju bit ćeš sretnija, zdravija i razbuđenija. Zašto ne probati? Stavi jednu žličicu kokosovog ulja na dno šalice te ju prelij vrućom kavom. Zatim promiješaj kako bi dobila homogenu teksturu i uživaj!