Izbjegnite začarani krug

Želite smršavjeti? Počnite s probavom!

Poznato je da kod osoba s oslabljenom funkcijom probavnog sustava vrlo često može doći do nakupljanja kilograma i prekomjerne tjelesne mase što nosi sa sobom brojne rizike za razvoj različitih bolesti

DONAT CRO VITAL 1500x1000 MAJ22 V2.jpg

Kada probavni sustav nije u formi, tada je otežana razgradnja i apsorpcija hranjivih tvari, značajno je izmijenjena crijevna mikrobiota te se često javljaju tegobe poput usporene probave, bolova u želucu, žgaravice, nadutosti, učestalih stolica, zatvora i usporenog protoka žuči.

Istovremeno, sve više se govori i o problemu modernog doba – epidemije pretilosti i prekomjerne tjelesne mase. Brojna istraživanja ukazala su na izmijenjenost crijevne mikrobiote kod pretilih osoba u odnosu na zdrave osobe, ali i na oslabljenu funkciju probavnog sustava u osoba s prekomjernom tjelesnom masom.

Neadekvatna probava i neuravnotežena crijevna mikrobiota doprinose razvoju povećane tjelesne težine, a povećana tjelesna težina uslijed neuravnotežene prehrane pogoršava stanje loše probave, čime se stvara negativni začarani krug.

Zato je multidisciplinarni tim stručnjaka osmislio 60-dnevni Donat Vital program koji ima i znanstveno dokazanu učinkovitost. U video pogledajte što kaže mr. sc. Kristina Aralica Tušak, nutricionistkinja.

Kome je namijenjen program Donat Vital?

Program Donat Vital preporučujemo svima koji zaista žele promijeniti svoj odnos prema zdravlju. Namijenjen je svima onima koji žele biti bolja verzija sebe uz svakodnevno prakticiranje novih zdravih navika koje će osigurati normalno funkcioniranje probave, metabolizma i imuniteta:

• za zdrave osobe s prekomjernom tjelesnom težinom,

• za sve one koji proaktivno brinu o svom zdravlju i žele promijeniti životne navike.

Glavni cilj programa Donat Vital je usvajanje novog načina života koji se temelji na postizanju i održavanju zdravog probavnog sustava i zdravije tjelesne težine kroz posebno osmišljene jelovnike, protokol pijenja prirodne mineralne vode Donat i plan tjelesne aktivnosti.