Malo drugačija juha od rajčice
Sigurno ti je mama, kada si bila dijete, pripremala juhu od rajčice. Ako nemaš naviku kuhati je, vrijeme je da ju stekneš. Barem jednom tjedno na tanjuru bi ti se trebala naći ova ukusna i zdrava juha. Evo recepta:
Sastojci:
Postupak:
Luk nareži na krupnije komade, mrkvu na kolutiće, celer na kockice i češnjak na listiće. Poprži luk na maslinovom ulju, dodaj crvenu papriku i brašno, ako želiš. Smanji vatru i neprestano miješaj oko minuti pa dodaj mrkvu, celer, origano i češnjak te nastavi miješati još minutu. Sada ulij rajčicu i decilitar vode, posoli i popapri, poklopi na pola i pusti da zakuha te kuhaj 20-ak minuta. Na kraju dodaj listiće bosiljka i kajenski papar, ako želiš pikantnu gustu juhu od rajčice.
- 400 ml umaka ili soka od rajčice. Možeš koristiti i pelate ili svježu rajčicu, no moraš ih usitniti u pire.
- glavica luka
- jedna mrkva
- komadić celera
- dva češnja češnjaka
- malo suhog origana
- bosiljak
- kajenski papar
- sol
- mljevena crvena paprika
- žličica brašna (po želji)