Želiš li blistavu preplanulu put, ali i vitko tijelo, jedi rajčicu - i to kuhanu. Imamo nekoliko jednostavnih recepata

Rajčica štiti kožu od starenja, pigmentacijskih mrlja i bora te ju čini blistavom. Želiš li kožu pripremiti za sunce, za ručak pripremi jelo od rajčice, a možeš i koktel

Želiš li blistavu preplanulu put, ali i vitko tijelo, jedi rajčicu - i to kuhanu. Imamo nekoliko jednostavnih recepata

Tjestenina amatriciana

Postupak:

Slaninu izreži na trakice i poprži na ulju dok ne postane hrskava, odnosno dok se ne istopi sva masnoća iz nje. Tada dodaj bjelo vino i kada proključa smanji vatru i pusti da kuha desetak minuta. Slaninu sada izvadi sa strane pa u vino dodaj pelate i ljutu papriku, sol i papar pa kuhaj 15-ak minuta, taman dok ti se u drugom loncu skuha tjestenina. Vrati slaninu natrag u umak, dodaj mu tjesteninu, dobro promiješaj i naribaj ovčji sir te ukrasi s par listića bosiljka. 


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjestenina amatriciana othranila je generacije Talijana u vrijeme kada se nije imalo puno. Nekada siromaško jelo, danas je delicija. Pripravlja se od nekoliko jednostavnih sastojaka koje je nekada imala svaka težačka kuća, a danas ćeš ih nabaviti u dućanu. Evo što ti je potrebno za pastu amatricianu:

  • 400 ml pelata
  • 250 grama slanine ili svinsjkih obraza
  • 2 dcl bijelog suhog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žlica malsaca
  • svježi bosiljak
  • ljuta papričica
  • 100 grama pecorino sira
  • špagete
  • sil i papar
3/4