Riznica vitamina K i A

Zeleno lisnato povrće koje trebaš uvrstiti u prehranu - i recepti da ti olakšamo

Blitva je ukusno i zdravo povrće prepuno vitamina i hranjivih tvari, a mi smo pronašle tri odlična i zdrava recepta

tina-dawson-f1krjnOeWDk-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Salata od blitve

  • 200 g svježe blitve
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • pola žličice crvene paprike
  • 1/4 žličice sjemenki korijandera
Image
Foto: Unsplash
  1. Listove blitve temeljito isperi. Ili rastrgni ili odreži debele stabljike s lišća. Nareži komade stabljike i listove i odvoji ih.
  2. Zagrij maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani češanj češnjaka, mljevenu crvenu papriku i sjemenke korijandera i kuhaj oko 30 sekundi ili dok češnjak ne zamiriši.
  3. Dodaj nasjeckane stabljike blitve. Smanji vatru na nisko, poklopi i kuhaj 3 do 4 minute. Nakon toga dodaj nasjeckano lišće blitve, poklopi i kuhaj još 3 do 4 minute. Ako blitvi treba još malo kuhanja, poklopi i kuhaj još nekoliko minuta.
3/4