Riznica vitamina K i A

Zeleno lisnato povrće koje trebaš uvrstiti u prehranu - i recepti da ti olakšamo

Blitva je ukusno i zdravo povrće prepuno vitamina i hranjivih tvari, a mi smo pronašle tri odlična i zdrava recepta

tina-dawson-f1krjnOeWDk-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Pita s blitvom i porilukom

  • 2 velika poriluka
  • 200 g svježe blitve
  • 3 jaja
  • 150 g svježeg zrnatog sira
  • 50 g feta sira
  • 75 ml maslinovog ulja
  • 75 g kukuruznog brašna
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
Image
Foto: Unsplash
  1. Poriluk nareži na kolutiće i pirjaj na malo maslinovog ulja i malo vode oko 10 minuta ili dok ne omekša. Umiješaj opranu i nasjeckanu blitvu i pirjaj još malo dok se ne skuha. Povremeno promiješaj da se svi sastojci sjedine. Isključi vatru i stavi posudu sa strane.
  2. Dodaj male kockice feta sira, začini solju i paprom. Prelij maslinovim uljem i ponovno promiješaj.
  3. Jaja umuti pjenjačom, dodaj svježi sir i sjedini sastojke. Umiješaj kukuruzno brašno, pa dodaj mješavinu blitve i poriluka.
  4. Smjesu izlij u manji pleh za pečenje koji si prethodno namastila. Peci na 180°C oko 40 minuta. Ostavi da se malo ohladi prije posluživanja.
2/4