Pita s blitvom i porilukom
- 2 velika poriluka
- 200 g svježe blitve
- 3 jaja
- 150 g svježeg zrnatog sira
- 50 g feta sira
- 75 ml maslinovog ulja
- 75 g kukuruznog brašna
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- Poriluk nareži na kolutiće i pirjaj na malo maslinovog ulja i malo vode oko 10 minuta ili dok ne omekša. Umiješaj opranu i nasjeckanu blitvu i pirjaj još malo dok se ne skuha. Povremeno promiješaj da se svi sastojci sjedine. Isključi vatru i stavi posudu sa strane.
- Dodaj male kockice feta sira, začini solju i paprom. Prelij maslinovim uljem i ponovno promiješaj.
- Jaja umuti pjenjačom, dodaj svježi sir i sjedini sastojke. Umiješaj kukuruzno brašno, pa dodaj mješavinu blitve i poriluka.
- Smjesu izlij u manji pleh za pečenje koji si prethodno namastila. Peci na 180°C oko 40 minuta. Ostavi da se malo ohladi prije posluživanja.