Riznica vitamina K i A

Zeleno lisnato povrće koje trebaš uvrstiti u prehranu - i recepti da ti olakšamo

Blitva je ukusno i zdravo povrće prepuno vitamina i hranjivih tvari, a mi smo pronašle tri odlična i zdrava recepta

tina-dawson-f1krjnOeWDk-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Blitva s krumpirom

  • 400 g blitve
  • 400 g krumpira
  • 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 velika češnjaka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
Image
Foto: Pexels
  1. Blitvu operi i nareži stabljiku i lišće. Zagrij veliki lonac posoljene vode pa dodaj krumpir i kuhaj dok ne omekša, oko 20 minuta.
  2. Dodaj stabljike blitve i kuhaj još 10 minuta, a zatim dodaj lišće i kuhaj dok ne uvene. Krumpir i blitvu vrlo dobro ocijedi u cjedilu.
  3. U velikoj tavi zagrij ulje na umjerenoj vatri i dodaj češnjak. Začinite ulje solju i paprom te dodaj blitvu i krumpir, pa kuhaj na umjerenoj vatri, često miješajući i lagano gnječeći krumpir dok se kuha, oko 8 minuta.
  4. Okusi i po potrebi prilagodi začine pa posluži toplo.
4/4