Ostalo voće
- Kivi: Ovo malo voće sadrži više vitamina C od naranče, bogato je vlaknima i pomaže probavi. Jednostavno ga prereži napola i jedi žličicom.
- Nar: Sjemenke nara su riznica antioksidansa (polifenola i antocijanina) koji štite stanice. Sadrže i vitamin C, K, kalij i vlakna. Dodaj ih u jogurt ili zobenu kašu.
- Lubenica: Savršena za ljetnu hidrataciju (sadrži 92% vode), lubenica je bogata vitaminima A, C, B6, kalijem i likopenom, antioksidansom važnim za zdravlje srca.

Foto: Pexels
Uključivanje raznolikog voća u doručak jednostavan je i ukusan način da uneseš ključne nutrijente, vlakna i antioksidanse koji će ti pružiti energiju, poboljšati probavu i doprinijeti dugoročnom zdravlju. Za najpotpuniji obrok, kombiniraj voće s izvorima proteina (poput jaja, grčkog jogurta, svježeg sira ili orašastih plodova) i zdravih masti (avokado, sjemenke, orašasti plodovi). Eksperimentiraj s različitim vrstama voća kako bi pronašla svoje favorite i započni svaki dan na zdrav i energičan način.
Tekst se nastavlja ispod oglasa