ZA LAKŠE DANE

Pet zdravih napitaka koji podižu energiju i savršena su zamjena za kavu

Postoje brojne sjajne zamjene za kavu i podizanje energije tijekom dana, uz koje će se bolje spavati i manje osjećati stres. Uz ove napitke i dalje možeš uživati u svojim jutarnjim ritualima, ali na zdraviji način

crni čaj
Foto: Unsplash

Ako ne možeš zamisliti svoj početak dana bez napitka za podizanje energije, ali si svjesna činjenice da pretjerivanje s kavom može imati određene nuspojave (tjeskoba, nervoza, crijevne tegobe), možda bi trebala u svoju jutarnju rutinu uvesti nešto novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZDRAVE NAVIKE

Matcha čaj: Moćni napitak savršena je zamjena za kavu, a ima zdravstvene prednosti

Naime postoje brojni napici koji imaju zdravstvene dobrobiti te podižu razinu energije pa su savršena zamjena za kavu. Iako je dokazano da i kava ima određene zdravstvene prednosti, pretjerivanje s kofeinom nije dobro za ljudsko zdravlje. Uz to, studije su pokazale da kod nekih ljudi konzumacija kave nakon početnog podizanja energije može izazvati umor. Nadalje, prekomjerna konzumacija kofeina može izazvati neugodne simptome kao što su žgaravica, stres i loša kvaliteta sna. To je osobito istinito ako se kava konzumira na prazan želudac.

Na sreću, postoje brojne sjajne alternative kavi za više energije, bolji san i manje stresa. Uz ove napitke i dalje možeš uživati u svojim jutarnjim ritualima, ali na zdraviji način. U nastavku smo izdvojile neke od zamjena za kavu koje su zdravije i imaju manje kofeina.

1/6