Zaboravi na jabuku! Zdravo je svaki dan pojesti jednu krušku

Kruške imaju jako malo kalorija, a bogate su vitaminima i mineralima

Zaboravi na jabuku! Zdravo je svaki dan pojesti jednu krušku

Iako su jabuke voće koje se uvijek nalazi na popisima najpoželjnijih kada se radi o zdravlju, ni kruške nikako ne smijemo zanemariti. Ukusno jesensko voće savršeno za je uživanje u jesenskim okusima, ali i jako zdravo. Kruške su bogate antioksidansima i vlaknima, a ne sadrže masnoće. Imaju manje kalorija i više vlakana od jabuka. Konzumiranje ovog slasnog voća može nam pomoći kod mršavljenja, smanjenja rizika od razvoja bolesti srca i raka, ali i dijabetesa.

Image

Vrijeme je za 'comfort food': Sjajni recepti koji griju dušu


Kruške su voće koje ima najviše vlakana, čak šest grama vlakana nalazi se u kruški srednje veličine, što svakako pomaže ako znamo da je dnevno potrebno 25 do 30 grama. Uravnotežena prehrana s vlaknima pomaže nam da imamo zdravu probavu, ali i u prevenciji raka debelog crijeva. Prehrana bogata vlaknima također može smanjiti razinu kolesterola što je svakako dobra vijest. 

Ovo slasno voće nikako ne smijemo izbjegavati jer sadrži veliku količinu vitamina C, K, B2, B3 i B6. Također je bogato i mineralima jer sadrži kalcij, magnezij, kalij, bakar i mangan. Vitamin C i bakar su snažni antioksidansi pa će kruške pomoći u jačanju imunološkog sustava i smanjenju rizika od raka.

shimmer fallback


(Foto: Pixabay)

Kruške imaju vrlo malo kalorija, jedna kruška srednje veličine ima oko 100 kalorija. Ovo omogućava da se vrlo lako prati unos kalorija, a sadrže i puno vode. Posljednje i ne manje važno kruške pomažu kod zdrave probave što je presudno za zdrav gubitak kilograma. Također će pomoći i ljudima koji imaju problema s konstipacijom.

  • 3 mekane oguljene kruške
  • 2 zelene jabuke
  • sok od jedne limete
  • pola šalice vode
  • nekoliko listića mente (prema želji)

Narezati voće, sve sastojke pomiješati i staviti u blender. Ovaj zdravi smoothie spreman je samo za nekoliko minuta.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.