Gorko je novo slatko

Vrijeme je za detoks - uvrsti maslačak i šparoge u prehranu kroz ove recepte

Sada je vrijeme maslačaka i šparoga i bila bi prava šteta propustiti uvrstiti ih u prehranu. Osim štu su gastro delicije, ova biljke su nutritivne bombe i detoks junaci

pexels-daniel-absi-1099105.jpg
Foto: Pexels

Rižoto od šparoga

Ovoje proljetni klasik baš kao i fritaja sa šparogama pa ako ga odsad nisi imala na svom jelovniku, krajnje je vrijeme da ga uvrstiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • šalica riže
  • svežanj šparoga
  • češnjak
  • poriluk
  • temeljac od šparoga
  • sol
  • papar
  • parmezan
  • maslinovo ulje
  • žlica maslaca

Postupak:

Šparoge operi i nakidaj na komadiće duljine dva centimetra. Dokle šparoga puca, dotle je jestiva. Drvenaste dijelove nemoj baciti, već od njih skuhaj temeljac kojim ćeš podlijevati rižoto. Kad je temeljac gotov (treba jedno pola sata da se skuhaju stabljike), nareži poriluk na kolutiće, dinstaj ga kratko na maslinovom ulju, dodaj narezani režanj češnjaka i šparoge te dinstaj dok češnjak ne pusti miris, a šparoge povenu. Tada dodaj rižu, a kad počne "crvrčati", podlij je temeljcem, posoli i popapri te kuhaj uz često miješanje i podlijevanje, dok ne bude gotova. Pred sam kraj u rižoto dodaj žlicu maslaca, energično promiješaj i makni s vatre te obilato naribaj parmezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/5