Uz ružmarin jela su ukusnija, ali i zdravija. Evo što sve trebaš znati o ovoj začinskoj biljci

Ružmarin je poseban po tome što sadrži ružmarinsku kiselinu, izuzetno jak antioksidans koji sanira oštećenja nastala djelovanjem slobodnih radikala

Uz ružmarin jela su ukusnija, ali i zdravija. Evo što sve trebaš znati o ovoj začinskoj biljci

Focaccia s maslinama, rajčicama i ružmarinom

Sastojci

Tijesto
Premaz
Postupak

U šalici izmrvi kvasac, dodaj 150 ml vode i šećer te promiješaj i pusti da naraste (jedno deset minuta će mu trebati).

U posudu uspi brašno, dodaj mu kvasac, ostatak vode i umijesi tijesto. Mijesi ga dok ne dobiješ glatko tijesto, potom ga izvadi iz posude na pobrašnjenu podlogu i još mijesi minutu-dvije. Prebaci ga natrag u posudu, prekrij krpom i ostavi da se diže dok se ne udvostruči. Naulji pleh i rukama ga razvaljaj, odnosno prstima ga "izguraj" sve do rubova. Ostat će od jagodica rupice koje daju izgled focacci.

U tijesto utisni rajčice, masline i grančice ružmarina te ga premaži mješavinom maslinovog ulja, češnjaka, soli i papra. 

Peci focacciu u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva 20 minuta. 


Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama glatkog brašna
  • 15 grama svježeg kvasca
  • žličica šećera
  • prstohvat soli
  • 300 ml tople vode
  • 3-4 velike žlice maslinovog ulja
  • malo soli i papra
  • češanj češnjaka

Dodaci

  • masline
  • ružmarin
  • cherry rajčice
3/4