Pečeni krumpir s ružmarinom
Ako ne možeš zamisliti krumpir u ulozi glavnog jela, već samo kao prilog mesu ili ribi, vrijeme je da samu sebe razuvjeriš. Pripremi pečeni krumpir s ružmarinom, kao prilog dodaj mu salatu od rajčice i umak od kiselog vrhnja s češnjakom te uživaj u bogatstvu okusa. Najest ćeš se, ne brini.
Sastojci za 2 osobe
Postupak
Ako je krumpir mlad, nemoj ga guliti, već ga samo dobro operi. Nareži ga na četvrtine, slaninu na sitne kockice, luk na ploskice, a češnjak na listiće ili ga zgnječi. Krumpir stavi u pleh, posoli ga, popapri, naulji, dodaj pancetu, luk, češnjak i ružmarin te sve dobro pomiješaj i stavi peći u zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva 30 do 40 minuta, ovisno o veličini krumpir.
- 0,5 kg krumpira
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 50 gr slanine
- 2-3 grančice ružmarina
- sol i papar
- ulje ili mast