Uz ružmarin jela su ukusnija, ali i zdravija. Evo što sve trebaš znati o ovoj začinskoj biljci

Ružmarin je poseban po tome što sadrži ružmarinsku kiselinu, izuzetno jak antioksidans koji sanira oštećenja nastala djelovanjem slobodnih radikala

Uz ružmarin jela su ukusnija, ali i zdravija. Evo što sve trebaš znati o ovoj začinskoj biljci

Pečeni krumpir s ružmarinom

Ako ne možeš zamisliti krumpir u ulozi glavnog jela, već samo kao prilog mesu ili ribi, vrijeme je da samu sebe razuvjeriš. Pripremi pečeni krumpir s ružmarinom, kao prilog dodaj mu salatu od rajčice i umak od kiselog vrhnja s češnjakom te uživaj u bogatstvu okusa. Najest ćeš se, ne brini.

Sastojci za 2 osobe
Postupak

Ako je krumpir mlad, nemoj ga guliti, već ga samo dobro operi. Nareži ga na četvrtine, slaninu na sitne kockice, luk na ploskice, a češnjak na listiće ili ga zgnječi. Krumpir stavi u pleh, posoli ga, popapri, naulji, dodaj pancetu, luk, češnjak i ružmarin te sve dobro pomiješaj i stavi peći u zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva 30 do 40 minuta, ovisno o veličini krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 0,5 kg krumpira
  • glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 gr slanine
  • 2-3 grančice ružmarina 
  • sol i papar
  • ulje ili mast
4/4