Uz ružmarin jela su ukusnija, ali i zdravija. Evo što sve trebaš znati o ovoj začinskoj biljci

Ružmarin je poseban po tome što sadrži ružmarinsku kiselinu, izuzetno jak antioksidans koji sanira oštećenja nastala djelovanjem slobodnih radikala

Uz ružmarin jela su ukusnija, ali i zdravija. Evo što sve trebaš znati o ovoj začinskoj biljci

Aromatizirano maslinovo ulje

Maslinovo ulje već je samo po sebi bogato okusom, no želiš li ga dodatno aromatizirati, dodaj mu začinsko bilje ili pak čili. Možeš i jedno i drugo. Dobit ćeš vrlo aromatično i pikantno ulje kojim možeš začiniti salatu, jela ili pak marinirati meso.

Uberi dvije-tri grančice ružmarina, operi ih i dobro osuši. Ne smije ostati niti malo vlažno jer će voda loše djelovati na ulje. Kada su grančice potpuno suhe (možeš ih ostaviti na čistoj krpi ili papirnatom ručnik jedan dan da se osuše) dodaj ih u bočicu s maslinovim uljem i ostavi tjedan dana da ružmarin pusti eterična ulja u maslinovo. Nakon toga, ulje je spremno za konzumaciju, a i dobro izgleda s ružmarinovom grančicom i čilijem (ako si ga odlučila zaljutiti).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(FOTO: Pexels)

2/4