SUPER PRIJEDLOZI

Bez konzumiranja mesa: Jednostavni načini kako povećati unos proteina

Istraživanja pokazuju da prehrana obogaćena proteinima povećava mišićnu masu, potiče zdravlje kostiju, pospješuje rad metabolizma i ima brojne druge zdravstvene prednosti

Povećati unos proteina bez jedenja mesa
Foto: shutterstock.com

Uravnotežena prehrana obogaćena hranjivim tvarima kao što su proteini, vlakna i zdravi ugljikohidrati ključna je za održavanje dobrog zdravlja. Istraživanja pokazuju da prehrana obogaćena proteinima povećava mišićnu masu, potiče zdravlje kostiju, pospješuje rad metabolizma i ima brojne druge zdravstvene prednosti, piše Theeverygirl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nutricionistica ima odgovor

Istina ili mit: Za zdrav život najvažnija je prehrana?

Međutim, dodavanje proteina u prehranu nije uvijek tako jednostavno kao što se čini, osobito ne za ljude koji su na veganskoj ili vegetarijanskoj prehrani. Naime, meso je popularan izvor proteina, no postoje i brojne druge namirnice koje ih sadrže, ali to je manje poznato.

Ako si u potrazi za jednostavnim načinima kako povećati unos proteina bez jedenja mesa, u nastavku pročitaj nekoliko korisnih prijedloga.

Umjesto bijele biraj smeđu rižu

Ako jedeš samo bijelu rižu kao prilog, propuštaš dodatne proteine i hranjive tvari koje ova namirnica sadrži u svom izvornom obliku. Za razliku od bijele riže, integralna odnosno smeđa riža je cjelovito zrno i nisu joj uklonjene mekinje pa je bogatija hranjivim tvarima kao što su proteini, vlakna, vitamini i minerali. Ova mala promjena može imati učiniti veliku razliku u dnevnom unosu proteina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
1/7