Udruga Nismo same ima novu akciju: Kupnjom majice ili CD-a doniraj za prijevoz žena na kemoterapiju

U tijeku je sedma po redu humanitarna akcija koju organizira Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same za potrebe projekta taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka

Udruga Nismo same ima novu akciju: Kupnjom majice ili CD-a doniraj za prijevoz žena na kemoterapiju

Nakon modnih dizajnera Zorana Aragovića i Jurja Zigmana, akciji su se priključili umjetnik grafita Slaven Kosanović Lunar, koji je osmislio novu kolekciju muških i ženskih majica s porukom You Are Not Alone (Niste same), te skupina glazbenika okupljena oko projekta „The Bonebomb“, predvođena basistom Nikolom Jerkovićem

„Projekt Nismo same jedan je od društveno korisnih projekata i vrlo rado sam se odazvao pozivu da u njemu sudjelujem na vizualni način. Osmislio sam mali vizual koji komunicira poruku Vi niste same kao znak podrške nas muškaraca ženama koje su se suočile s karcinomom koji je jedan od većih problema današnjice“, komentirao je Slaven Kosanović Lunar. 

You Are Not Alone naslovna je pjesma i albuma “Fun(k)house Session“ skupine „The Bonebomb“. Album su glazbenici sami producirali, a pritom su se u cijelosti odrekli prihoda od prodaje CD-a pa kupnjom CD-a i majice građani direktno podržavaju projekt prijevoza žena na kemoterapiju Udruge Nismo same.

„Nisi sama – ideš s nama!“ jedinstvena je socijalna usluga koju Nismo same provode jedine u Hrvatskoj. Troškovi projekta, na kojem svi volontiraju, pokrivaju se donacijama, uglavnom kroz humanitarne akcije. Od ožujka 2018., kada je projekt startao, do danas podršku je dobilo je 268 žena kojima je osigurano više od 8000 vožnji koje znače život.Važnost projekta taksi prijevoza na kemoterapiju dodatno je došla do izražaja izbijanjem epidemije COVID-19, zbog čega oboljele osobe nisu mogle koristiti javni prijevoz pa se u protekla dva mjeseca značajno povećao i broj žena korisnica usluge.

„Stalno dobivamo i nove molbe za pomoć, zbog čega su nam potrebna daljnja sredstva kako bi još više žena moglo koristiti ovu uslugu. Zato vas pozivamo da nam pomognete da se naši kotači podrške i dalje pokreću“, komentirala je predsjednica Udruge Nismo same Ivana Kalogjera. 

Humanitarna akcija prijavljena je do 31. srpnja, a svi koji žele mogu se pridružiti kupovinom majice (130 kuna), CD-a (30 kuna) ili kombinacije majica+CD (150 kuna).

Udruga u prodaji ima i niz drugih proizvoda, a sve artikle moguće je naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice Nismo same.

Donaciju je moguće uplatiti na račun udruge IBAN: HR3724020061500078463