Trikovi za mršavljenje

Najbolja pića za ubrzavanje metabolizma (koja imaš kod kuće)

Nutricionisti kažu da nam ova pića mogu pomoći da brže sagorimo višak masnoća u tijelu

candice-picard-eI5yqPjpObU-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ljeti unosimo puno tekućine u organizam i volimo jesti namirnice poput lubenice kako bismo ostali hidrirani, no kako temperature padaju i ljeto prilazi kraju obično zaboravljamo na važnost tekućine. No, ne smijemo zaboraviti da je i dalje važno unositi dovoljne količine tekućine i da nam to može pomoći ako smo odlučile smršavjeti.

Image
Višak kilograma

10 namirnica koje ubrzavaju metabolizam i potiču mršavljenje

Ako želiš ubrzati metabolizam trebaš znati da postoje tri vrlo obična pića koja nam mogu pomoći da se osjećamo sjajno. Kod odabira pića koje ćemo unositi tijekom dana postoji jedno zlatno pravilo - što je piće jednostavnije, to je bolje za tijelo. Kao što već znamo, odabir pića sa šećerom, natrijem i masnoćama opterećuje sustav. No, ako ponekad moramo popiti napitak koje sadrži dodatne sastojke, izbor uvijek treba biti ono koje je najjednostavnije i sa što manje dodatnih sastojaka.

Uz ovo zlatno pravilo, najbolje je tijekom dana unositi tekućinu koja će ti pomoći da ostaneš hidrirana, ali će i ubrzati metabolizam. U nastavku pročitaj što savjetuju nutricionisti.

Voda

Vjerojatno nisi iznenađena što je voda prva na popisu i najzdravija tekućina za naše tijelo. Opće je mišljenje da voda "ispire" masnoće iz tijela, ali stručnjakinja Serena Poon objasnila je za Parade da su studije pokazale da voda može povećati potrošnju energije u tijelu i pretvoriti uskladištene masti u gorivo. A ovo je samo još jedan dokaz da čaša vodom treba biti uvijek puna!

Image
Foto: Unsplash

Kava

Nutricionistkinja Lisa Moskovitz također je za Parade rekla ono što si sigurno već čula: kofein iz kave je stimulans koji može ubrzati metabolizam u mirovanju, a pritom i smanjiti apetit. Evo i nečeg zanimljivog, ako osjećaš glad nakon što popiješ šalicu kave znači da je zaista vrijeme za jelo i da je kofein potrošen u tijelu.

Image
Foto: Unsplash

Zeleni čaj

Prema riječima stručnjaka, ova vrsta čaja je odlična potpora metaboličkom procesu. Moskovitz je za Parade rekla da zelena boja sadrži EGCG, spoj koji povećava potrošnju energije u mirovanju (količina kalorija koje tijelo sagori kada je fizički neaktivno). Moskovitz je dodala da antioksidansi iz zelenog čaja također mogu pomoći u borbi protiv oksidativnog stresa, koji s vremenom može usporiti metabolizam.

Image
Foto: Unsplash