Jačanje imuniteta

Najbolje griju: Najzdravije namirnice i jela za zimu

Zima je godišnje doba u kojem žudimo za toplijom i masnijom hranom, a neke namirnice i jela kao da su stvorena za zimu i obvezno ih treba uključiti u prehranu jer su upravo one najzdravije

ella-olsson-fxJTl_gDh28-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Krumpir

Krumpir često možemo pronaći na popisima s lošim namirnicama, svrstava se u kategoriju s rižom i bijelim kruhom. No, za razliku od drugih namirnicama sa škrobom, koji su doista lišeni hranjivih tvari, krumpir je cjelovita namirnica koja sadrži dobre nutrijente. Krumpir je izvrstan izvor vitamina C i B6. Također je odličan izvor folata, a ima i vlakna (4 grama u krumpiru srednje veličine; ženama treba 25 grama dnevno, a muškarcima 38 grama). Ljubičasti krumpiri sadrže još jedan važan nutrijent, bogati su antocijaninima (antioksidansom koji smanjuju rizik od raka i srčanih bolesti, te suzbija upale).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
3/5