Skrivene kalorije

Ako jedeš ove 3 namirnice, nećeš tako lako skinuti 'višak' s trbuha

Redovito vježbaš, ali trbuščić je i dalje tu? Možda nisi znala, no postoje namirnice koje trebaš zaobilaziti u širokom luku ako konačno želiš ravan trbuh – iznenadit ćeš se koje su to

profimedia-0530879437.jpg
Foto: Profimedia

Mnoge žene muči ovaj problem, a pogotovo one koje imaju 'jabuka' građu. Naime, nekima od nas višak kilograma skuplja se na bokovima, stražnjici ili bedrima, a drugima više u gornjem dijelu tijela, posebice na području trbuha. I dok maleni trbuščić može djelovati slatko i ženstveno, nitko od nas ne želi izgledati kao da je u petom mjesecu trudnoće, ako to nije slučaj.

shimmer fallback

Možda si predana vježbačica koja se uz to još i zdravo hrani, no salo na trbuhu se naprosto ne želi rastopiti. U čemu je problem? Uzrok upornog nakupljanja masnoće na tijelu može biti hormonske prirode, no također može biti i nešto sasvim jednostavno – i lako rješivo. Naime, stručnjaci su otkrili kako tri namirnice posebno loše utječu na ovaj problem.

I ne, to nisu fast food ili pivo, što je najzanimljivije, sve te tri namirnice zapravo spadaju u ono što bismo nazvali zdravom hranom. Ako do ljeta napokon želiš ravan trbuh, evo koje tri namirnice trebaš svakako izbjegavati:

Müsli pločice

Iznenađena? Da, svi smo oduvijek mislili da su pločice od voća ili žitarica koje u trgovini stoje na odjelu sa zdravom hranom izvrstan međuobrok. No, mogu biti vuk u janjećoj koži. Naime, mnoge od ovih pločica sadrže puno šećera. Ako se ne želiš odreći ovog slatkiša, prije kupovine prouči sastojke i obrati pažnju na kalorijsku vrijednost proizvoda.

shimmer fallback

Voćni jogurt

Jogurt je lagani međuobrok pun kalcija i proteina? Na žalost, nije sasvim točno. Pogotovo voćni jogurti obiluju šećerom, a imaju i visok udio laktoze. To znači da mogu uzrokovati napuhnutost pa čak i upale crijeva i želuca. Umjesto zaslađenih jogurta radije posegni za veganskim ili malomasnim jogurtom u koji ćeš sama dodati voće.

shimmer fallback

Kupovni voćni sokovi

Mislila si da je gazirana i alkoholna pića koja su puna kalorija najbolje zamijeniti voćnim sokovima koji će tvoje tijelo opskrbiti vitaminima? Pogrešno. Dakako, gazirana i alkoholna pića loš su izbor, no kupovni voćni sokovi nerijetko su dodatno zaslađeni – šećerom. I to u priličnim količinama. Naravno, postoje iznimke kao što su sokovi koji su sačinjeni od 100 posto udjela voća, no ako želiš igrati na sigurno, bolja je opcija kupiti dobar sokovnik i sokove cijediti sama.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.