"Škola života" by Bruno Šimleša

Saznajte kako psiha utječe na zdravlje, kakav utjecaj na tijelo imaju djela, misli i emocije

"Škola života" by Bruno Šimleša

Želite li položiti školu života ili jednostavno naučiti kako kreirati vlastitu sreću, VBZ vas poziva na seriju predavanja Bruna Šimleše, autora ``Škole života``.

Novo predavanje iz ciklusa "Škola života" održava se 16.4.2013. u 19 sati, u Cineplexx Centru Kaptol, dvorana 5. Ovo je škola koja ima najambicioznije gradivo, želimo vas naučiti kako živjeti sretno! U školi ćete naučiti kako da svoj život ne shvaćate kao generalnu probu, već da ga živite vrhunski punim plućima.

Sljedeći tjedan tema predavanje je Kako naša psiha utječe na zdravlje?
Danas već i službena zapadna medicina priznaje utjecaj psihe na zdravlje, kako na kreiranje bolesti tako i na izlječenje. Na predavanju ćemo najviše govoriti o tome kako neizražavanje emocija i kompromitiranje utječe na stvaranje bolesti. Također, govorit će se o tome koliko je bitna zdrava prehrana, vježbanje, zdrave navike, a koliko zdravo srce i um.

Nakon predavanja u travnju, očekuju nas još 2 predavanja:
14.5.2013. Kako uspješno igrati sve svoje uloge u životu? 11.6.2013. Kako preuzeti kontrolu nad vlastitim životom?

Karte možete kupiti u VBZ knjižarama (Centar Kaptol, Nova Ves 17; Branimir centar, Ulica kneza Branimira 29 i Tomićeva 2) i u Planetopiji, Ilica 72. Sva predavanja održati će se u Cineplexx Centru Kaptol, dvorana 5 s početkom u 19 sati!

Cijena ulaznice za jedno predavanje je 30,00 kn.

Kao inspiracija za ciklus predavanja poslužila je njegova najpoznatija knjiga "Škola života".
U svojoj knjizi Škola života Bruno Šimleša razbija neke od najčešćih zabluda i krivih uvjerenja o životu, ali i o literaturi samopomoći. Iako se govori o mnogim uobičajenim temama za tu vrstu literature, o njima se ne govori na uobičajen način.
U knjizi se demistificira pojam “ljubavi prema sebi” koja ako se pravilno razvije, sigurno ne dovodi do osjećaja samoživosti i prepotentnosti, već zdravog cijenjenja sebe i svega što možemo dati drugima. Također, bitno je misliti prvenstveno na sebe, ali ne i samo na sebe. Staviti sebe na prvo mjesto znači zadovoljiti svoje primarne potrebe kako bismo drugima mogli dati ono najdragocijenije što imamo. Nije zdravo kontinuirano stavljati potrebe drugih ispred svojih samo zato što želimo njihovo odobravanje ili prihvaćanje jer ćemo se tako sigurno udaljiti od onoga što jesmo.

Knjiga sadrži mnogo primjera iz stvarnog života, pisana je izuzetno pitko, ali nikako ne podcjenjuje inteligenciju čitatelja. Nema lakih i jednostavnih rješenja u tri koraka, nije pisana u tradijici američkih knjižica samopomoći.

Škola života jedna je od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj u posljednje tri godine. Nedavno je objavljeno i slovensko izdanje, u ožujku će biti i makedonsko, a u travnju konačno i američko izdanje!
Njegova knjiga Ljubavologija (2011) također je bila mjesecima na vrhovima top lista, a objavljena je i srpsko, slovensko te makedonsko izdanje!
Njegova najnovija knjiga U rukavicama mi je ionako prevruće, osim tema iz popularne psihologije te međuljudskih odnosa i ljubavi, donosi i kritički osvrt na Crkvu te eseje o brojnim drugim društveno relevantnim temama.

2011. i 2012., Bruno je održao 10 predavanja na kojima je govorio o temama iz Ljubavologije. Predavanja je posjetilo 5000 ljudi, a njegov cjelokupan honorar doniran je SOS Dječjem selu Hrvatska. I honorar za ova predavanja ići će u humanitarne svrhe.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.