Sezona je mahuna, ne propusti uživati u ovom zdravom povrću. Jesi li znala da se na tanjuru odlično slažu s narančom?

Sezona je mahuna, izuzetno zdravog povrća koje bi obvezno trebala imati na jelovniku barem jednom ili dvaput tjedno, a bilo bi dobro i češće

Sezona je mahuna, ne propusti uživati u ovom zdravom povrću. Jesi li znala da se na tanjuru odlično slažu s narančom?

Složenac s mahunama i istarskom kobasicom


Postupak

Pećnicu zagrij na 200 Celzijevih stupnjeva, a očišćene mahune blanširaj 3 minute u kipućoj posoljenoj vodi. Potom ih stavi pod tekuću, hladnu vodu kako bi zaustavila proces kuhanja.

U tavi zagrij žlicu maslinovog ulja, kobasice izvadi iz ovitka i rukama ih usitni da dobiješ meso nalik mljevenom te ih peci na maslinovom ulju dok ne poprime boju. Oko pet minuta. Prebaci ih u posudu u koju si stavila krušne mrvice i parmezan.

U tavi ponovno zagrij ulje, izdinstaj sitno narezani luk, posoli ga i popapri pa dodaj češnjak i dinstaj još minutu. 

Mlijeko zagrij, dodaj mu kremasti sir, naribaj malo muškatnog oraščića, dodaj parmezan i kajenski papar te kuhaj (i miješaj pritom) dok se sastojci ne sjedine. Dodaj limunovu koricu.

Mlijeko i sir pomiješaj s mahunama i špinatom te prebaci u nauljenu posudu za pečenje i pospi mješavinom kobasica, krušnih mrvica i parmezana. Peci na 200 Celzijevih stupnjeva dok jelo ne poprimi zlatnu boju, odnosno dok se ne zapeče. Trebat će ti za to otprilike 20 minuta. Posluži ovaj složenac sa zelenom salatom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(FOTO: Pixabay, ilustracija)

Hrskave kobasice i sočne mahune ovo jelo čine neodoljivim.

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • sol i kajenski papar
  • 200 grama mahuna
  • 2 istarske kobasice
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žličice naribanog parmezana
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • malo muškatnog oraščića
  • pola šalice mlijeka
  • žlica kremastog sira
  • naribana korica limuna
  • šaka špinata
4/5