Sezona je mahuna, ne propusti uživati u ovom zdravom povrću. Jesi li znala da se na tanjuru odlično slažu s narančom?

Sezona je mahuna, izuzetno zdravog povrća koje bi obvezno trebala imati na jelovniku barem jednom ili dvaput tjedno, a bilo bi dobro i češće

Sezona je mahuna, ne propusti uživati u ovom zdravom povrću. Jesi li znala da se na tanjuru odlično slažu s narančom?

Mahune na maslacu s narančom i bademima

Postupak

Mahune blanširaj u kipućoj vodi pa ohladi pod tekućom ledenom vodom ili u posudi s ledom. Osuši ih krpom i ostavi sa strane. 

U tavi s debljim donom zagrij ulje, dodaj češnjak i ružmarin te peci dok češnjak ne zamiriši (oko dvije minute). Makni s vatre, dodaj bademe, koricu naranče i peršin. Sve dobro pomiješaj i polij po mahunama. Jelo serviraj toplo uz grilani sir ili grilana pileća prsa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 200 g mahuna
  • maslinovo ulje
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica svježeg ružmarina
  • 50 grama tostiranih i ugrubo usitnjenih badema
  • žličica naribane korice naranče
  • prstohvat svježe nasjeckanog peršina
5/5