Sezona je blitve, a mi smo pronašle malo drugačije recepte

8 ukusnih recepata koji imaju okus po ljetu

Sezona je blitve, a mi smo pronašle malo drugačije recepte

3. Integralna štrudla od blitve i mladog luka

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Za ovu sočnu štrudlu ti je potrebno svega 60 minuta pripreme, a zasigurno ćeš ju pojesti  u par minuta. 

Za pripremu ti je potrebno: 300 g tijesta za savijače, 2 svežnja blitve, 2 mlada luka, 1 češnjak, maslinovo ulje, 200 grama kiselog vrhnja, prstohvat soli i papra, vlasac (listovi) i sjemenke sezama.

Priprema: 1. Odvoji potrebnu količinu integralnih kora za štrudlu, te ih zamotaj u vlažnu krpu dok ne napraviš smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


2. Blitvu operi i nareži na sitnije komade, te blanširaj u prokuhanoj vodi oko minutu. Do tada na maslinovom ulju poprži mladi luk, očišćen i izrezan na kolutiće, te mladi češnjak.

3. Makni s plamena, te dodaj procijeđenu blitvu, stavi začine i sve dobro promiješaj. Na kraju dodaj vrhnje.


4. Na kalup stavi papir za pečenje te na dno jednu koru. Zatim ostatak kora sitno istrgaj i stavi u smjesu blitve. Sve dobro pomiješaj i stavi u kalup na koru i ravnomjerno rasporedi. Pospi sve sa sezamom.


5. Stavi peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/6