2. Blitva s piletinom i curryjem
Ovo jelo je bogato različitim okusima i je potpuno zdravo, te ne sadrži gluten i laktozu. U samo 35 minuta pripreme dobiti ćeš jedinstven, ukusan i zdrav ručak koji će se svima svidjeti.
Za pripremu ti je potrebno: 1 žličica ulja, pola kile pilećih prsa izrezanih na kockice, prstohvat soli, 1 svežanj blitve, 1 šalica nasjeckanog luka, 1 Jalapeño paprika, 2 žličice curry praha, četvrtina šalice vode,tri četvrtine šalice kokosovog mlijeka, jedna četvrtina suhih brusnica i 2 žličice soka od limete
Priprema: 1. Zagrij ulje u tavi te na njega dodaj začinjenu piletinu i peci ju 4 do 6 minuta, dok ne poprimi smeđu boju. Zatim ju izvadi na tanjur. Piletinu ćeš do kraja skuhati u kasnijim koracima.
2. U tavu ponovno dodaj malo soli, isjeckane listove blitve, luka, jalapena i prstohvat soli. Kada povrće omekša pospi ga začinima po izboru. Nastavi peći povrće 90 sekundi, a zatim dodaj četvrtinu čaše vode i isjeckane listove blitve, te pusti da se sve zajedno peče 3 minute.
3. Povećaj temperaturu, umiješaj kokosovo mlijeko, brusnice i piletinu. Zatim smanji temperaturu i miješaj dok umak ne postane gust, a piletina potpuno ispečena. Sok od limete umiješaj prije serviranja.