Sezona je blitve, a mi smo pronašle malo drugačije recepte

8 ukusnih recepata koji imaju okus po ljetu

Sezona je blitve, a mi smo pronašle malo drugačije recepte

1. Rolice od blitve s govedinom i pinjolima

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovo jelo je pravi specijalitet koji je jednostavan za izradu, a iznimno je ukusan i bogat zdravim sastojcima. Pinjoli se rijetko koriste u svakodnevnim jelima, no oni dokazano pomažu u gubitku tjelesne težine. Ovo jelo sadrži vrlo malo ugljikohidrata i puno ukusnih sastojaka, a za pripremu ti je potrebno svega 25 minuta. 

Za pripremu ti je potrebno: 8 velikih listova blitve, pola kile goveđeg mesa, pola šalice feta sira, pola šalice isjeckanog luka, četvrtina šalice suhih brusnica, četvrtina šalice pinjola, 2 žličice origana, prstohvat soli, papra i drugih začina po izboru, 500 ml pasirane rajčice i 90 grama cheddar sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: 1. U velikom loncu prokuhaj zasoljenu vodu i ubaci listove blitve. Kuhaj ih dok ne postanu mekani, ali ne toliko da se kidaju. U prosjeku je dosta samo jedna minuta kuhanja. Nakon što ih izvadiš isperi ih u hladnoj vodi i osuši.


2. Prethodno zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješaj govedinu, feta sir, luk, brusnice, pinjole, origano, sol, papar i ostale začine. Kada smjesa postane homogena, podijeli ju na 8 jednakih porcija.


3. Pripremi ravnu posudu za pečenje i premaži dno s pola šalice umaka od rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


4. Pripremi skuhane listove blitve i male porcije smjese koju si odvojila. Smjesu smjesti na kraj lista a zatim lagano zarolaj. Rolice trebaju biti dobro zategnute kako se ne bi raspale. Zatim ih položi u posudu za pečenje i prelij ostatkom pasirane rajčice, pokrij folijom i stavi u pećnicu. 


5. Za pečenje je potrebno 40 minuta. Nakon 40 minuta skini foliju i pospi cheddar sirom, te vrati u pećnicu na 5 minuta dok se sir ne rastopi. 

2/6