Riznice slatkoće i zdravlja: Uz ove zdrave zamjene za šećer se ne moraš odreći omiljenih slastica

Bijeli šećer porok je mnogima, a često nismo ni svjesni u kojim ga količinama konzumiramo. Stvara ovisnost, deblja i uništava nam zube kao i unutarnje organe, pa zašto ga onda ne bismo zamijenili boljim i zdravijim namirnicama?

Riznice slatkoće i zdravlja: Uz ove zdrave zamjene za šećer se ne moraš odreći omiljenih slastica

Agava sirup

Agava sirup je prirodni zaslađivač koji se dobiva iz Južnoameričkog kaktusa. Ovaj se slatki surup naziva i "medenom vodicom", jer ima blagi okus i svijetlu boju, a rijeđi je od meda. Unatoč tome što je vodenastiji, agavin sirup može se pohvaliti i većom slatkoćom od običnog pčelinjeg meda, pa ga kod kuhanja treba koristiti u manjim količinama. 

Uz to što je vrlo sladak, agavin sirup ima i nizak glikemijski indeks i praktički uopće ne utječe na razinu šećera u krvi zbog čega je idealan za dijabetičare i ljude koji su preosjetljivi na šećer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
8/9